Holland 1
Holland 2
Holland 3
Holland 4
Holland 5Het was maanden suggereren of dit elftal van Oranje, een heel nieuwe en jonge, met alleen Arjen Robben, Robin van Persie, Wesley Snijders en Nigel de Jong van de oude garde, tegenstand zou kunnen bieden aan wereldkampioen Spanje in de openingswedstrijd van WK 2014. Wel!!! Bondscoach Louis van Gaal en zijn assistent Patrick Kluivert hebben het vertrouwen in het Nederlands elftal volledig teruggebracht. Spanje werd met 5-1 vernederd. Waar Xabi Alonso de score nog opende via een penalty voor de wereldkampioen, was het voor rust Van Persie die met een wereldgoal de 1-1 inkopte. In de tweede helft scoorde Arjen Robben met een individuele actie de 2-1 binnen. Hierna maakte Stefan de Vrij via een kopbal zijn eerste internationale doelpunt ooit, al was bij deze bal doelman Iker Casillas van Spanje tegengehouden door Van Persie. Uit een megablunder van Casillas ontstond de 4-1. Een terugspeelbal kon de goalie van Real Madrid niet goed verwerken, waardoor Van Persie de bal in het lege doel kon inschieten. De 5-1 was een soloactie van Robben, die vanaf het middenveld de sprint won van Gerard Pique. Robben omspeelde hierna Casillas en liet hem twee keer kruipen, waarna hij de bal in het doel kogelde. Op slag van uitscheiden kon de 6-1 ook komen, maar Casillas redde twee inzetten uit een aanval van Georginio Wijnaldum en Robben. Voor de wedstrijd keek een ieder verbaasd naar bondscoach Van Gaal toen hij zei dat hij erin gelooft dat Nederland wereldkampioen zal worden in Brazilië. Nu gelooft een ieder hem. Voor Spanje wordt overleven op dit WK nu heel moeilijk, vooral nu de volgende tegenstander Chili wordt.