Verkorte geldigheidsduur simkaart Telesur komt door maatregel Tas

Het telecommunicatiebedrijf heeft de geldigheidsduur van haar simkaarten en beltegoed terug gebracht van 365 naar 180 dagen. Het telecommunicatiebedrijf moet efficiënter omgaan met de door het Telecommunicatie Autoriteit Suriname (Tas) gestelde nummerreeksen. Dit allemaal in het kader van de efficiëntie distributie van nummerreeksen voor mobiele telefonie. ‘Het is totaal niet de bedoeling om de cliënten te beperken’, zegt Roy Belfor, hoofd van de pr-afdeling van Telesur. ‘We willen onze klanten vragen alert te zijn en efficiënt gebruik te maken van de simkaarten en beltegoed. De concurrenten van ons hebben een geldigheidsduur van 90 dagen en ook in de regio is de geldigheidsduur 90 dagen’, zegt de pr-voorman. ‘Wij hebben het voor onze klanten op 180 dagen gehouden.’
De Tas heeft al eerder een nummerreeks van vijfduizend belcombinaties van telecom-provider Uniqa ingetrokken. Toen werden Digicel en Telesur ook gewaarschuwd. Volgens de informatie van de Tas zitten al 1,7 miljoen van de twee miljoen mobiele telefoonbelcombinaties al bij Digicel, Telesur en Uniqa. Uit deze informatie is te concluderen dat Suriname dicht bij het plafond zit. ‘Slapende’ nummers zullen ingetrokken worden door de TAS.
‘De Tas trekt geen individuele nummers, maar nummerreeksen’, zegt Jerrol Pinas, voorlichter van de Tas. Als een nummerreeks niet gebruikt wordt, kan die worden ingetrokken na overleg. ‘Er is wel een procedure van overleg. Maar als geruime tijd de nummerreeksen niet gebruikt worden, dan behoudt de Tas zich het recht voor de nummerreeksen in te trekken, omdat er een beheer van nummers moet zijn. Omdat er een schaarste is aan nummers, moeten we zuinig zijn’, zegt Pinas.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!