Donderdag 24 mei 2018

Vader B. moet een celstraf van 3 jaar uitzitten, omdat hij zijn biologische dochter van 9 jaar seksueel heeft misbruikt. Kantonrechter Siegline Wijnhard merkte op dat de verdachte als vader zijnde, zijn dochter onder elke omstandigheid had moeten beschermen. Maar hij heeft juist misbruik daarvan gemaakt en zodoende het leven van het meisje verpest. De magistraat tilde heel zwaar aan het feit. Het slachtoffer houdt voet bij stuk dat haar vader de dader is en dat hij alleen haar heeft misbruikt. De verdachte beweerde dat zijn dochter leugenachtige verklaringen heeft afgelegd.

De openbare aanklager, Claudia Bruining, had tegen deze verdachte een celstraf van 5 jaar geëist. Een anonieme beller had de politie verwittigd over dit geval. Na de melding werd het kind van school gehaald en werd zij gebracht naar een gynaecoloog die haar heeft onderzocht. Volgens de bevindingen van de deskundige was de hymen niet meer in tact. Volgens de deskundige was er absoluut geen potlood gestopt in het geslachtsdeel van het meisje, zoals er door de moeder en de verdachte beweerd werd. Het kind vertelde dat de vader haar in afwezigheid van haar moeder misbruikte.

De verdachte had gedurende het gehele strafproces steeds gebruik gemaakt van zijn zwijgrecht. De magistraat heeft het strafvoorstel toch nog gemitigeerd en de verdachte veroordeeld tot 3 jaar celstraf.

Saskia Bandhan