U-20 Natio verslaat Trinidad & Tobago

Met dominant voetbal heeft de nationale U-20 voetbalselectie van Suriname met 2-0 gewonnen van Trinidad & Tobago in de Concacaf Championships in Miami. Suriname moest winnen om nog kans te maken om de poule te kunnen winnen. Onze jongens speelden in feite Trinidad weg qua kansen en aantal schoten op het doel. In de 30ste minuut opende Shaquille Cairo de score. De spits van SV Broki kopte een voorzet van Brian Elshot, maar een verdediger werkte deze weg. Echter, de rebound kwam weer voor de voeten van Cairo, die nu verwoestend uithaalde en voor de 1-0 aantekende. Voor rust kon de score hoger liggen, als Suriname de vele kansen had benut.
In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Trinidad had moeite om in haar spel te komen, omdat Suriname hard speelde in de verdediging. In de 70ste minuut brak aanvoerder Alvaro Verwey door en legde de bald wars voor het doel. De aanstormende Leo Victor-aanvaller Elshot kon eenvoudig de 2-0 intikken. Hierna verdedigde Suriname met man en macht tot het einde. Vrijdag speelt Suriname haar laatste wedstrijd tegen de USA. Een grote overwinning op de Amerikanen maakt ons tot poulewinnaar.