Dinsdag 19 februari 2019

U-15De nationale U-15 en U-17 selectie zijn momenteel in training. Dit alles in verband met de interlandwedstrijden die er op het programma staan. Suriname neemt het op 22 februari en 24 februari in zowel de U-15 en U-17 verband op tegen Frans-Guyana. Het is niet de eerste keer dat deze interland wedstrijden worden afgewerkt. Suriname en Frans-Guayana komen jaarlijks tegen elkaar uit in deze leeftijdscateegorie. De Fransen komen altijd in februari naar Suriname, terwijl onze jongens dan in december afreizen naar het buurland. U-15 bondscoach Johan Vorswijk geeft aan dat de voorbereidingen in aanloop naar deze wedstrijden toe vooralsnog goed verlopen. De trainingen worden goed bezocht en de jongens zijn ook gemotiveerrd geeft hij aan.

De bondscoach geeft aan dat het voornamste doel van dit toernooi niet het winnen van de wedstrijden is, maar het klaarstomen van de iets jongere jongens. “We spelen in december weer tegen Frans-Guyana dus willen wij nu de iets wat jongere jongens (13 en 14 jaar) zo ver krijgen om een goed elftal te formeren.” De trainer geeft aan dat hij deze wedstrijden wel ook heel serieus neemt, maar dat hij de ontwikeling van de jongens wel boven een overwinning plaatst.

De twintig geselecteerde spelers van de U-15 selectie zijn: Dimitrio Andro (Transvaal), Roche Asidan (Robinhood), Roefai Cayenni (Transvaal), Melchior Defares (Transvaal), Jamaal Elsenhout (Robinhood), Sly Grgegor (Robinhood), Glan Gummels (Leo Victor), Gabriel Karjodikromo (Robinhood), Jamal Lodik(Leo Vicotor), Joel Matabadal (Leo Victor), Dwayne Meerzorg (Leo Victor), Riklenzo Mentopawro (Tas), Nadeem Nazir (Robinhood), Ivanildo Reding (Robinhood), Rafael Wartes (Robinhood), Ravello Zijler (Robinhood), Rafiek Pryor (Robinhood), Rafael De Mees (Transvaal), Mickey Bronne (Houttuin) en Jael Paujali (Houttuin).