Woensdag 20 februari 2019

2 Dennis MacDonaldDennis Mac Donald, voorzitter van de Surinaamse Atletiek Bond en Secretaris Generaal van het Surinaams Olympisch Comité (SOC), is maandag opgeschrikt met een vreemd voorval, welke gecategoriseerd kan worden als een aanslag op hem en zijn familie.

Omstreeks 20.30 op maandag 5 februari hoorde Mac Donald in een van de ruimtes van zijn woning glas breken. Hij begaf zich naar die ruimte en ontdekte dat er een straattegel was gebruikt om zijn ramen in te slaan en dat een bierfles met gemengde brandstof samen met een jerrycan brandend in de ruimte waren achtergelaten. Door kordaat optreden kon Mac Donald voorkomen dat de brand zich uitspreidde. De politie en brandweer waren snel ter plekke en hebben een onderzoek opgestart.

De familie was genoodzaakt bewaking in te roepen. Maar blijkt dat op donderdag 8 februari wederom iemand met een jerrycan met brandstof heeft getracht het terrein van Mac Donald te betreden. Dit keer was het de bewaking die de man in korte broek ontdekte en wegrende toen hij werd gesommeerd te stoppen. De familie leeft in angst en vraagt zich in gemoede af wat de motieven kunnen zijn voor zo een laffe daad.