Topper Zoelen – Vios eindigt in gelijkspel

In de competitie van de Sportbond Commewijne (SBC) werd zondagmiddag de topper gespeeld tussen nummer 2 Zoelen en koploper Vios. Na een 1-1 ruststand eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel. Lorenzo Partowintono opende de score voor Zoelen, Richy Mertodikromo maakte gelijk voor Vios. In de tweede helft nam Zoelen weer een voorsprong via Partowintono. Deze keer maakte Erik Amatngasoeri gelijk voor Vios. Deze wedstrijd werd geleid door Fifa-arbiter Deborah Zebeda. Door dit gelijkspel behoudt Vios de koppositie met 1 punt voorsprong op Zoelen. Weliswaar moet Zoelen nog een wedstrijd inhalen.
Jong Marienburg houdt alle opties open voor een plaats in de top 2. Ze won met 4-0 van Blue Wings door goals van Fabian Zoemba, Brijan Soerodikromo, Lionel Troenoe en Dean Karijopawiro. Jong Marienburg staat met 32 punten uit 17 partijen op de derde plaats. Zoelen heeft op de tweede plaats 33 punten uit 16 wedstrijden en koploper Vios heeft 34 punten uit 17 wedstrijden. Alle ploegen moeten aan het eind van de rit 18 wedstrijden hebben gespeeld.
Hekkensluiter Toronto verloor met 5-0 van Black Tiger. Howard Sodiko (4x) en Sheik Pachoe (autogoal) scoorden voor Black Tiger. Indo won met 2-1 van Locomotief, een stand die reeds voor rust was bereikt. Raylence Sopawiro en de speler Van Ams scoorden voor Indo, Marcelino Paloeng deed dat voor Locomotief. De topscorer in de competitie is nog steeds Rudie Saffoe van Mega met 16 goals.