Swami Vigyananand: “Suriname moet zich zoveel mogelijk promoten op internationale podia”

“Suriname is een kleine natie. En juist daarom is het van belang om het land zoveel mogelijk te promoten op internationale podia/conferenties, vooral gezien de hevige mondiale concurrentie op het gebied van kapitaal, technologie en human resources. Dit is niet alleen de verantwoordelijkheid van de overheid, maar ook van het bedrijfsleven.” Dit accentueerde Swami Vigyananand, oprichter van de World Hindu Economic Forum (WHEF), tijdens de discussieavond van de Suriname India Chamber of Commerce and Industry (SICCI) en de Vereniging van Economisten in Suriname (VES), welke zich op 16 december voltrok in de banquethal van Torarica.
Reünie diaspora door internationale conferenties
Naar zeggen van Vigyananand is de participatie van Suriname aan internationale conferenties de manier om tot economische groei te geraken, aangezien tijdens zulke evenementen het opdoen van kennis en ervaring en het vergroten van het netwerk centraal staat. Dit zei hij naar aanleiding van de vraag hoe Suriname het diaspora potentieel kan inzetten voor economische ontwikkeling en welke bijdrage WHEF daarbij kan leveren. Swami Girdhari, lid van de VES, deelde namelijk mee dat circa 30 miljoen personen tot de Indiase diaspora gerekend worden. Buiten Suriname (in Nederland, Frans-Guyana, Amerika en Curaçao) wonen er ongeveer 400.000 Surinamers in diaspora. “Het gaat daarbij niet alleen om Hindoestanen, maar ook om Chinezen, Javanen, Creolen, Marrons en Inheemsen”, verduidelijkte Girdhari. Om die diaspora bij elkaar te brengen, is de participatie aan internationale conferenties cruciaal.
Rol WHEF
WHEF is in het leven geroepen om het financieel succes te bevorderen onder de Indiase diaspora. Zo biedt dit platform de mogelijkheid om handelaren, bankiers, technocraten, investeerders, zakenmensen, professionals, economen en denkers bij elkaar te brengen om de business perspectieven te vergroten. “WHEF heeft nergens ter wereld een filiaal of lidmaatschap; het is een wereldwijd platform waar Hindu Economics tot uiting komt”, gaf Vigyananand te kennen. Hindu Economics is overigens gebaseerd op betekenisvolle dienstverlening, productie, milieu en goede levensomstandigheden opdat welvaart en welzijn, duurzaamheid, en compassie bewerkstelligd kunnen worden. Behalve in Suriname heeft WHEF van het jaar ook in Chicago een conferentie georganiseerd. Ook in Nairobi (2017), Los Angelos (2016), London (2015), New Delhi (2014), Bangkok (2013) en Hong Kong (2012) was dit het geval. Tijdens de discussieavond kwam naar voren dat de traditionele geneeskunde (ayurveda) industrie voor het Caribisch gebied, technologie, bosbouwverwerking met moderne zagerijen, hernieuwbare zonne-energie, voedselverwerking (landbouw) en farmaceutica tot de specifieke opportunity’s voor Suriname behoren.
KSR

error: Kopiëren mag niet!