Dinsdag 19 februari 2019

Frontfoto1

Surinamer en Afghaan beklimmen hoogste berg Balkanlanden met Surinaamse vlag 123Blij, trots, opgelucht en gezegend, zo voel ik me. Na drie keren geprobeerd te hebben is het mij en me Afghaanse broeder, Murtaza Sarwari eindelijk gelukt. Ben allereerst de Almachtige dankbaar, daarna me ouders, familie en natuurlijk al mijn volgers want ook jullie zijn mijn familie! A big thank you for all support! Zaterdagochtend 21 juli 2018 begonnen we aan de klim. Zwaar was het zeker maar moet wel toegeven dat ik het zwaarder heb gehad toen ik de hoogste berg van Noord Afrika beklom en de Andes gebergte in Peru. Na aantal uren klimmen en klauteren was de top zichtbaar. Het gevoel op dat moment was onbeschrijfelijk. Dat gaf ook meer moed. Tegen het einde van de middag was het zover! Daar stonden we dan op ongeveer 3000 m hoogte. Hoogste punt van Bulgarije en alle Balkan landen! Trots zwaaiden we met de Surinaamse vlag! Ook al is de situatie slecht in Suriname, we moeten onze geboorteland nooit vergeten of denigreren. Natuurlijk is het ontzettend jammer wat er nu allemaal gebeurd in Suriname maar we moeten positief blijven en hopen dat het weer onze oude Suriname wordt!

Dit keer heb ik de berg niet alleen beklommen maar met mijn Afghaanse broeder, Murtaza en twee nieuwe Bulgaarse vrienden, Nikolay en Elena. We hebben het samen ontzettend leuk gehad. Dit probeer ik altijd duidelijk te maken, ongeacht onze afkomst, we zijn gewoon mensen onder mekaar en we moeten samen het beste van maken.

Rila gebergte
Het Rilagebergte in het westen van Bulgarije, ten zuiden van Sofia, is het hoogste gebergte in de Balkan. De hoogste bergtop is de Moesala (2925 m). Het grootste deel van het gebergte maakt deel uit van het gelijknamige nationale park.De naam Rila betekent veel water. In het Rilagebergte bevinden zich meer dan 150 meren op hoogten tussen de 2100 en 2500 meter. Het hoogste hiervan ligt op 2786 meter, aan de voet van de Moesala. Enkele grote rivieren in de Balkan (Maritsa, Iskar en Mesta) hebben hun oorsprong in het Rilagebergte.Vanwege ademhalingsproblemen op een hoogte na 2500 meter heb ik mijn volgende uitdaging voorlopig uitgesteld. Meer over mijn avonturen kunt u zien via mijn speciale facebookpagina “Never Stop Exploring”.