Maandag 20 mei 2019

1 Surinamer Krishan Harkhoe doet mee aan burgelijke Ingenieur ie prijzen  2016.1De Surinaamse Krishan Harkhoe is beland in de top 13 van Vlaamse Master-afstudeerwerken in Ingenieurswetenschappen. Een ieder kan via facebook de thesis van Krishan ondersteunen door het te liken op de pagina van Ie-prijzen. Harkhoe, 24 jaar, is afgelopen september cum laude afgestudeerd voor zijn masteropleiding in Photonics Engineering. Zijn afstudeerwerk behoorde tot de top 20% van zijn universiteit en na een eerste voorronde behoort het nu in de top 13 in Ingenieurswetenschappen van alle Vlaamse Universiteiten.

Eerder heeft hij zijn bachelor-diploma in Elektrotechniek gehaald, aan de Anton de Kom Universiteit Suriname. Tijdens zijn bachelorstudie was hij actief als studentenvertegenwoordiger en assistent voor verschillende vakken. Hij heeft bijlessen gegeven aan vwo-studenten, alsook eerstejaars FTeW studenten.
Dit alles heeft hij ook klaargespeeld tijdens zijn master-opleiding. Hij is momenteel voorzitter van het International Student Platform van de Vrije Universiteit Brussel en nam deel aan het Brusselse Tutoren voor Scholierenproject, waarbij studenten van het hoger onderwijs worden ingeschakeld om kleine groepjes van kansarme of allochtone scholieren wekelijks te steunen in hun leerproces.

Voor de komende jaren blijft hij verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel, om zijn doctoraatsonderzoek voort te zetten op het gebied van Reservoir Computing, dat ook het onderwerp was van zijn masterthesis.

De Reservoir Computing is een relatief nieuwe trend in computatietechnieken, die gebaseerd is op het functioneren van de hersenen. De hersenen kunnen bepaalde taken efficiënter en sneller verwerken, in vergelijking met conventionele computers, zoals gezichts- en spraakherkenning. Bovendien zijn de hersenen in staat om nieuwe taken te leren, terwijl het heel weinig energie gebruikt en erg compact is. Allemaal eigenschappen die maken dat Reservoir Computing steeds meer bekendheid geniet.