Suraj Sahadewlal: “President moet eer aan zichzelf houden”

Volgens Suraj Sahadewlal van het actiecomité van de particuliere bushouders is het nu meer dan duidelijk dat de president politiek onvolwassen is, waardoor hij met zijn geëmotioneerde uitspraken, zijn verloren vertrouwen tracht terug te winnen van de samenleving. “Echter wordt de president door zijn uitspraken in zijn eigen gegraven kuil begraven. Het volk is in deze erg bewust van de daden van de Nationale Democratische Partij (NDP). Elke keer dat ze aan de macht zijn, onder leiding van de huidige president, heeft Suriname een grote financiële blunder moeten meemaken. Hierdoor zal de president niet meer in staat zijn om de samenleving uit het dal te halen. Het beste zou zijn dat de president de eer aan zichzelf houdt, omdat hij wederom heeft bewezen dat hij niet voor zijn land en volk kan opkomen. Wij merken geen enkele positieve ontwikkelingen van deze regering”, aldus Sahadewlal
Sahadewlal vindt dat de lening van de Islamic Development Bank (IsDB) voor meer ellende zal zorgen dan er al is in het land. “Hoe gaat men dit terug betalen? Er is al een staatsschuld van USD 7 miljard. We hebben al een tekort in onze deviezenreserve”, aldus Sahadewlal.
Volgens Sahadewlal is het geen goed idee om een groot deel van de USD 1.8 miljard van de IsDB te besteden aan infrastructurele projecten. “Surinaamse ondernemers zijn momenteel niet geïnteresseerd in investeringen, aangezien het terugwinnen van deze investeringen heel moeilijk is door de huidige economische situatie in het land. Zolang de valutawisselkoersen niet gestabiliseerd worden, gaat niets goed verlopen in Suriname”, zegt Sahadewlal. Het zou wenselijker zijn om dat geld te besteden aan het versterken van de deviezenreserve en het stabiliseren van de valutawisselkoersen. “Ik heb geen vertrouwen in het monitoringsteam van de regering. De deskundigheid van deze figuren is al achterhaald. Dus het gaat niet meer werken”, aldus Sahadewlal.
Sahadewlal vindt dat het Internationaal Monetair Fonds (IMF) niet nodig was, omdat Suriname voldoende netwerken in het buitenland heeft. “Er zijn genoeg mogelijkheden om aan deviezen te komen door de productiesector tot ontwikkeling te brengen. Men moet het nationaal ondernemerschap ontwikkelen. En niet alleen met woorden, maar ook met daden. Het is de politiek die het ondernemerschap belemmert, want er is genoeg potentie in de Surinaamse burgers”, aldus Sahadewlal.

error: Kopiëren mag niet!