Maandag 18 juni 2018

De directeur en hoofddecaan van SGS Livorno hebben zojuist de donatie van SRD 3.035 in ontvangst mogen nemen uit handen van Moenna Kedar, ondervoorzitter van Stichting Highway (foto: Jaswant Gajadien)

De directeur en hoofddecaan van SGS Livorno hebben zojuist de donatie van SRD 3.035 in ontvangst mogen nemen uit handen van Moenna Kedar, ondervoorzitter van Stichting Highway (foto: Jaswant Gajadien)

De Stichting Highway voor Welvaart en Welzijn heeft op 9 augustus een fundraisings Doksa cook-out georganiseerd. ‘De netto-opbrengsten van dit evenement waren bestemd voor twee scholen op Livorno’, zegt voorzitter van de stichting Jitin Ramcharan. ‘De winst van deze activiteit bedroeg SRD 6.065 en is door de helft verdeeld voor de twee scholen. Zo hebben de middelbaren school Scholen Gemeenschap Sanatan Dharm (SGS) Livorno en de lagere school Alexander Sweetschool elk iets meer dan SRD 3.000 gekregen.

Directeur Koesma Gajadien-Ori van SGS Livorno was heel blij met deze geste. Zij zullen de beveiliging van de school aanpakken met deze donatie, waaronder het helpen opzetten van een alarmsysteem. De directie van de Alexander Sweetschool zal de geste ook nuttig besteden. Volgens schoolhoofd Viresh Changoer zal zij nu werken aan het plaatsen van dievenijzer voor haar computerlokaal. Niet lang geleden zijn alle 22 computers uit dit lokaal gestolen, nadat de dieven via een raam hadden ingebroken. De school wil nu eerst het lokaal beveiligen, alvorens dit weer met computers te voorzien.

Volgens de voorzitter van Stichting Highway tracht zijn organisatie middels fundraisingsactiviteiten projecten uit te voeren. ‘We hadden de sponsors en deelnemers van de cook-out voorgehouden dat het om een goed doel gaat. En nu hebben we het project daadwerkelijk afgerond. De blijde gezichten van de leraren en leerlingen is een grote genoegdoening voor ons’, zegt Ramcharan. ‘Op 25 november organiseren we weer een grootse fundraisingsactiviteit, waarbij ook de samenleving tegelijk vertier heeft. De opbrengsten hiervan zullen volledig besteed worden aan onze mega kinderdagviering, die dit jaar voor de 6de keer wordt gehouden.’