Woensdag 20 februari 2019

De genomineerde van Dagblad Suriname, Naomi Kruimel (m), ontving gisteren officieel een certificaat in het teken van de nominatie uit handen van Angela van der Kooye van CCPR (r). Wnd. algemeen coördinator DBS, James Lalmahomed (l), kijkt toe

De genomineerde van Dagblad Suriname, Naomi Kruimel (m), ontving gisteren officieel een certificaat in het teken van de nominatie uit handen van Angela van der Kooye van CCPR (r). Wnd. algemeen coördinator DBS, James Lalmahomed (l), kijkt toe

Het Centrum voor Communicatie & PR (CCPR) is in 2015 gestart met het organiseren van Communicatie Awards. Men heeft in 2016 de eerste awards uitgereikt. De Communicatie Awards zijn een erkenning voor personen en producten binnen de communicatiebranche. Organisaties en personen binnen de communicatiebranche kunnen, volgens vooraf vastgestelde criteria, in aanmerking komen voor de awards en de erkenning. Tijdens het Internationaal Communicatiecongres 2018 worden awards uitgereikt in de categorieën die te maken hebben met de beste slogan, best geschreven stuk, beste tv-commercial en de communicatieman/vrouw 2017. Aspecten als authenticiteit, creativiteit, correct taalgebruik, slimme communicatie, ethiek en simpelheid zijn de criteria voor het toekennen van de verschillende Communicatie Awards.

Bedrijven die vallen in de nominaties voor beste tv-commercial zijn: Assuria, De Molen, DSB, Fatum, Fernandes, Finabank, Optiek Ninon, SLM en de Surinaamse Brouwerij. Nominaties in de subcategorie journalistiek zijn Eliezer Pross, Ivan Cairo en Meredith Bruce (de Ware Tijd), Naomi Kruimel (Dagblad Suriname) en Raoul Lith (Starnieuws). Giwani Zeggen, Philomena Bijlhout, Sharda Ganga en Stuart Rahan zijn genomineerd in de subcategorie Columnisten. De nominaties voor Communicatie Man/Vrouw 2017 zijn Dirk Currie, Henk van Vliet, Jean-luc van Charante, Karin Refos (communicatievrouw 2016), Odette Miranda en Reina Kolf.

De uitreiking van de awards is op vrijdag 25 mei 2018, de tweede dag van het internationaal communicatiecongres in TBL Cinemas. Dit congres start op donderdag 24 mei 2018 en wordt tweejaarlijks georganiseerd door CCPR. Gedurende twee dagen delen diverse lokale en internationale communicatie professionals hun ervaringen, tips & tricks en de recentste ontwikkelingen in het communicatievakgebied. Het thema van het tweede internationaal communicatiecongres is: ‘The glitter and glamour of internal communication: the purpose to communicate’.

Stemmen op alle genomineerden kan sinds 7 februari 2018 tot 1 mei 2018 via www.CCPRSuriname.com. Een ieder in Suriname mag zijn/haar stem uitbrengen op de genomineerden.