Zaterdag 15 december 2018

De Stichting Sportcomplex Kwatta organiseert op zondag 24 september 2017 een grootse family day op haar terrein. “Het wordt een dag met veel sport, spel, eten, informatiesessies, entertainment, wandelloop, culturele optredens enz.”, zegt Rieshi Ramkhelawan, de motor achter deze activiteit. Het idee was er allang, maar door omstandigheden heeft de uitvoering op zich laten wachten. Ramkhelawan geeft aan dat deze dag er is voor de hele familie. Het geheel begint al om 06.30 uur en men gaat door tot bam.

De openingsactiviteit is een zangvogelwedstrijd heel vroeg in de ochtend, gevolgd door een 6,4 km lange gezondheidsloop. “Deze gezondheidsloop wordt één van de grote activiteiten van de dag, waarbij er geen entree geheven zal worden. Een ieder mag meedoen hieraan”, zegt Ramkhelawan. De route ziet er als volgt uit: Start Sport Complex Kwatta – richting Paramaribo Kwattaweg- Hawraweg- Sophia’s Lustweg –Maisuruweg – einde Sport Complex Kwatta. De deelnemers moeten zich wel laten registreren en dat kan tot 07.50 uur op diezelfde ochtend.

De dag wordt vervolgd met culturele optredens vanaf 10.00 uur en spelletjes voor de kinderen. Om 12.00 uur zal de Aeromodelers Club Suriname een vliegtuigenshow weggeven. Ook een Zundapp-show behoort tot de activiteiten. De Djaran Kepang-spelers van Delcin Horse verzorgen een optreden. Team Street Tuning houdt een car audio battle. Ook zullen er tentoonstellingen zijn van onder andere Health Control tevens verkoop van bloemen en planten. Door de dag heen zijn er voetbal- en zaalvoetbalwedstrijden, alsook dammen en schaken.

In samenwerking met de Surinaamse Worstel Federatie (SWF) zijn er in de middaguren beach worstelwedstrijden, met toppers uit de Surinaamse worstelwereld. In het entertainmentgedeelte is er de traditionele ‘Londa ke nach’ en treden diverse dj’s en de muziekformaties No Merxi en The Future Club op.

De toegang is geheel gratis. Volgens Ramkhelawan worden de eventuele winsten besteed aan de renovatie van de zaal van het Sportcompplex Kwatta.