Zaterdag 16 maart 2019

De vreedzame protestmanifestatie die gepland is door de organisatie Next Generation van Xaviera Jessurun vandaag, geniet alle ondersteuning van de PL. De partijleider Paul Somohardjo heeft alle leden en sympathisanten opgeroepen deze actie te ondersteunen. Of de partijleider Somohardjo persoonlijk aanwezig zal zijn, is nog niet zeker, laat hij doorschemeren tegenover Dagblad Suriname. Hij is momenteel bezig met de actua festa-activiteiten die in Nickerie plaatsvinden de komende periode. ‘Ook al ben ik er niet, mijn structuren zullen er zeker zijn’, verzekert Somohardjo.

Dat er personen zijn die de actie van de Next Generation afkraken, vindt hij heel absurd. ‘We moeten deze mensen tot onze vrienden maken. Zij hebben tenminste de moed en durf om de regering aan te geven dat het tijd is om op te stappen.’ Volgens Somohardjo moet elke burger die bereid is om te praten en op te staan tegen het verkwistend en wanbeleid dat regering Bouterse voert, als een winst worden ervaren. ‘Is een winst voor Suriname.’ De partijtopper voegt eraan toe dat haast elkeen aangeeft dat de huidige regering ‘naar huis moet gaan’. Het wordt hoog tijd dat deze woorden die slechts met de mond beleden worden, in daden worden omgezet.

Het hoeft verder geen betoog dat de NDP geen kader in huis heeft. ‘Ze proberen kader te roven van andere partijen.’ De PL-voorzitter zegt ook dat het ook geen geheim meer is dat ministers die geplaatst worden op de verschillende ministeries slechts als jaknikkers moeten fungeren. Besluiten worden genomen door de president en de mannetjes die hem omringen. De regering op haar beurt probeert de samenleving zoet te houden en te paaien met levensmiddelenpakketten, terwijl duurzame maatregelen om de ontstane armoede weg te werken, ontbreken.

Asha Gajadien-Bhagwat