Woensdag 20 maart 2019

SomohardjoPaul Somohardjo bestempelt de NPS’ers Ronald Assen en Marie Levens als satrya’s. Dat betekent ‘strijders’ in het Javaans. Dit doet de voorzitter van de Pertjajah Luhur te kennen, nadat zowel Assen als Levens geweigerd hebben om zitting te nemen in het kabinet Bouterse II als minister van respectievelijk Justitie en Politie (Juspol) en Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc). “De weigering verdient een compliment. De inbraak van Bouterse binnen de NPS is niet gelukt”, zegt Somohardjo, die van 2010 tot 2015 een coalitie vormde met de partij van Bouterse, de NDP.

“De kenmerken van een satrya (strijder) zijn loyaliteit, trouw, niet gaan voor de kortste weg, strijdlustig en niet bezwijken voor geld en aanzien. Laten wij als nakomelingen van satrya dit voorbeeld overnemen en niet vervallen tot het gedrag van togkok/meelopers, zoals die van de verraders”, geeft Somohardjo aan. “Ik heb jullie al gezegd: ‘don’t count NPS out yet’.”

Docent Ronald Assen is twee keer minister geweest in het kabinet Venetiaan. Een keer was hij minister van Defensie. Onderwijsdeskundige Levens is minister van Buitenlandse Zaken geweest onder Venetiaan.

Asha Gajadien-Bhagwat

Meer Binnenlands Nieuws