Vrijdag 19 april 2019

SLM vliegt weer naar binnenlandMet het oog op het streven van de overheid het ecotoerisme internationaal aan de man te brengen, zal Caricom Airways onder auspiciën van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) per april 2013 binnenlandse vluchten uitvoeren om aan toeristen en lokale inwoners een kwaliteitsproduct te leveren. De vluchten zullen uitgevoerd worden met twee Islanders en een Cessna 206. De capaciteit van de Islander is 8 stoelen/750kg en dat van de Cessna 5 stoelen/425kg.
Ter garandering van de kwaliteit heeft de Quality Insurance afdeling van de SLM een kwaliteitsonderzoek gedaan op de vliegtuigen en van de organisatie. Deze zijn goed bevonden. Binnen 2 maanden wordt de vloot uitgebreid met een Trislander van 17 stoelen/1500kg. Ook bekijken partijen de mogelijkheden om op korte regionale destinaties een samenwerking aan te gaan. Tenminste een van de vliegtuigen worden gespoten in de SLM-kleuren, maar de operationele controle ligt in handen van Caricom Airways. Periodiek zullen er quality checks door de SLM worden uitgevoerd.
De gezamenlijke vluchten zullen voornamelijk door partijen en overige afnemers die door de SLM zijn benaderd, waaronder de Mets, worden uitgevoerd. Op termijn zullen deze binnenlandse vluchten ook zichtbaar zijn in het wereldwijd reserveringssysteem van de SLM. De SLM wil hiermee de dienstverlening naar het reizend publiek verder vergroten.