Slachtoffer C.L.: ‘Ik dacht dat mijn geld veilig was op de bank’

De bankrekening van een cliënt bij de Hakrinkbank is leeggehaald middels vertoon van valse documenten. Het betreft een bedrag van USD 33.000. Dagblad Suriname sprak met de benadeelde, C.L. Zij zegt dat zij reeds geruime tijd geen geld kon pinnen in de geldautomaat met haar pinpas. Haar code bleek ongeldig te zijn. Saldo-opvraag wees uit dat haar rekening leeg was. Op 31 mei ging zij persoonlijk naar de bank voor nader uitleg en om vervolgens geld te lichten en deze over te maken. Haar rekening bleek inderdaad helemaal leeg te zijn. De verdachte die haar bankrekening heeft leeggeplunderd, is een vrouwspersoon die dezelfde familienaam draagt, maar geen familie is van het slachtoffer.’ Ik heb geen enkele zus. Ik ken haar niet. Ze komt mij helemaal niet bekend voor, heb haar nooit gezien in familiekringen,’ beweert de benadeelde C.L. De verdachte die met haar geld ervandoor is gegaan heet Patricia L.
Afhankelijk van onderzoek geld terugkrijgen
De leiding van de bank heeft haar voorgehouden dat inmiddels een onderzoek is gestart naar het gebeurde. Afhankelijk van het verloop van het onderzoek, krijgt zij haar geld terug. Aan de benadeelde is duidelijk gemaakt dat die ene Patricia L. bij de bank is geweest met een overlijdensakte van C.L., een stamboom en een verklaring van erfrecht van de notaris. Deze documenten bleken allemaal vervalst te zijn. C.L. is vervolgens een geboorte-uittreksel gaan aanvragen bij het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB). Feit is dat zij niet als overleden is ingeschreven. Ook de notaris wiens naam is genoemd bij de valse verklaring van erfrecht, zegt van niets op de hoogte te zijn en dat het document niet van hem afkomstig is.
Bank heeft lakse houding getoond
C.L. schroomt er niet voor om de betreffende bankinstelling te verwijten van laksheid. Zij hebben verzuimd contact op te nemen met C.L. of de notaris om na te gaan of overlegde documenten correct zijn. C.L. geeft verder mee dat de rekening slechts op haar naam was. Zij had niemand als gevolmachtigde aangewezen. De benadeelde is helemaal niet te spreken dat haar rekening op de bank, waar zij dacht dat die de meest veilige plek was om geld op te slaan, is leeggehaald. Zij kan het nog steeds niet geloven dat een mevrouw met toevallig dezelfde familienaam gewoon op een blauwe maandag de bank is binnengestapt en middels vertoon van valse documenten haar rekening heeft leeggeplunderd. C.L. heeft op dezelfde dag namelijk 31 juni, aangifte gedaan bij de politie.
Niets te maken met Edwin Wolff
C.L. zegt met klem dat dit ongeval totaal niets te maken heeft met oud-minister van Onderwijs en Volksontwikkeling Edwin Wolff. Op social media wordt druk gesuggereerd dat de bankrekening Wolff zou toebehoren. ‘In deze trek ik recht en geef ik aan dat het om mij, mevrouw C.L., gaat en niet om de ex-minister Wolff. Aan hun familie en vrienden wil ik mijn excuses aanbieden voor hetgeen verkeerd is overgebracht door derden.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!