Vrijdag 19 april 2019

1 Shri Lakshmipati Mandir 35  jaar 1

1 Shri Lakshmipati Mandir 35  jaar 2

1 Shri Lakshmipati Mandir 35  jaar 3De Shri Lakshmipati Mandir aan de Tout Lui Faut Middenweg bestaat 35 jaar. In verband met dit heugelijk feit heeft het hoofdbestuur, mede namens het Dames- en Jongerenbestuur, een 5-daagse Ramayan Jagya georganiseerd. Dit evenement begon op 6 september en eindigde afgelopen maandag 10 september. Tijdens deze 5 dagen werd door de eerwaarde pandit Dinesh Shrikantoepadhia het levensverhaal van Shri Ram verteld en uitgelegd. “Natuurlijk is 5 dagen voor een ‘katha’ van 1500 pagina’s niet voldoende, maar we hebben toch de belangrijke delen uitgelicht”, zei de pandit.

Volgens penningmeester Moekish Balkaran was de opkomst tijdens de diensten elke dag heel goed te noemen. “Dagelijks kwamen honderden mensen naar ons toe om de diensten bij te wonen. De eerste en laatste dag waren bijzonder druk”, zegt hij. Hij zegt dat de eenheid binnen de mandir heel goed te noemen is. “Een ieder heeft zijn of haar bijdrage geleverd om de viering van het 35-jarig bestaan vlekkeloos te doen verlopen”, geeft Balkaran aan. De mandir heeft ook een verfbeurt gekregen.
De Shri Lakshmipati Mandir staat onder leiding van voorzitter Satin Soekhoe. Naast het gebedshuis bezit de mandir ook een multifunctionele zaal, die voor diverse doeleinden gebruikt wordt, waaronder Hindi-lessen, fitness voor vrouwen en vergaderingen. Ook het ministerie van OWT&C heeft een vestiging hier. Ook het bekend BKV-veld valt onder hoede van de mandir. Er is sinds kort ook een gloednieuwe kinderspeelplaats geschonken door Staatsolie.

Asha Gajadien-Bhagwat