Dinsdag 19 februari 2019

Sharen-Vess Schaap

Sharen-Vess Schaap

Sharen-Vess Schaap, atlete van de 4-R gym, behaalde afgelopen zondag in de Congreshal de tweede plaats tijdens de Miss Bikini Fitness kampioenschappen. Ondanks haar debuut maakte ze indruk op zowel het publiek als op de jury met haar zelfverzekerde houding. Vess zegt dat ze vanaf het begin van de Miss Bikini Fitness erbij is geweest. Weliswaar niet als deelnemer, maar wel als ondersteuner en begeleider achter de schermen. In het vorig bestuur was Vess vrijwilliger die altijd meehielp backstage. Ze hielp ook altijd Fitness Bikini atlete Genevieve Soerokromo met voorbereiden voordat zij het podium opkwam. Genevieve was en is het voorbeeld voor Vess. Maar uiteindelijk wil je ook toch zelf meedoen. Het heeft jaren geduurd, maar door zenuwen en een beetje door angst voor het onbekende heeft zij niet eerder meegedaan.

Dit jaar was het anders. Sharen-Vess besloot om ondanks alles toch mee te doen. In februari begon de training en de begeleiding van een voedingconsulent. Ze was zich bewust van de eisen voor een Miss Bikini, een daarvan is dat de miss niet al te zware benen mag hebben. “Een Miss Bikini mag geen stampoe benen hebben”, zegt Vess. “De afgelopen jaren is daar weinig op gelet, maar de judges zijn in het buitenland hun kennis gaan upgraden waardoor zij dit van het jaar wel strenger hebben beoordeeld.” Vandaar dat Vess haar benen is gaan “afschaven” en meer heeft gelet op definitie. De afgelopen maanden heeft zij bij de voedingconsulent gewerkt aan de vermindering van haar vet percentage.

Ook op mentaal gebied heeft Vess zich voorbereid. “Stress kan ervoor zorgen dat je lichaam niet meer groeit of goed reageert op de trainingen”. Daarnaast heeft Vess een trainer gevonden die wist hoe zij haar doelen kon bereiken. “Het mooie is dat hij de juiste balans met mijn voedingconsulent bereikte, en de terugkoppeling tussen beide was optimaal”. De 26-jarige atlete zegt niet van beentrainingen te houden, omdat dat zeer zwaar is. Vess wil nog meedoen aan andere Miss Bikini-wedstrijden en switchen naar ‘wellness’. “Welness is de categorie waar de dames massief zijn”. Van nature zegt Vess een wellness te zijn. Maar in Suriname is er nog geen wellness-categorie. Haar plannen zijn om ook mee te kunnen doen aan de buitenlandse toernooien.

RB