Woensdag 20 februari 2019

1 Setropawiro 1Stefani Tjon A San vijfde

Wendel Setropawiro heeft de Darcy Beckles Invitational op Barbados gewonnen. De Surinaamse bodybuilder won eerst de Openklasse waarvan de top 3 doorstroomde naar de grote wedstrijd; de Invitational. En ook deze wedstrijd won Setropawiro. Hiermee is geschiedenis geschreven. Nog nooit eerder won een bodybuilder beide categorieën. Het is tevens de eerste keer dat een buitenlandse deelnemer de Darcy Beckles Invitational heeft gewonnen. Drie jaar geleden werd Soepe Koese 2e op Barbados. In de Invitational waren er 5 inschrijvingen. Met de top 3 van de Openklasse die doorstroomden kwam het deelnemersaantal in de Invitational op 8. Niet lang geleden won Setropawiro ook de overall titel tijdens de Eric Favre SportGames in Frans-Guyana.

Anthony Nekrui eindigde op de 6e plaats. Nekrui die aanvankelijk ingeschreven was in de openklasse, werd door de organisatie geplaatst in de Invitational klasse.

In de bikini fitnessklasse op Barbados waren er 7 deelnemers. 4-voudig bikini fitnesskampioen van Suriname, Stefani Tjon A San, werd vijfde. Een teleurstellende uitslag aangezien ze bij de 2 voorgaande deelnames wel bij de top 3 eindigde. Dit jaar was ze goed voorbereid voor het kampioenschap.

De deelnemende landen waren Suriname, Barbados, Guyana, Saint Lucia, Trinidad & Tobago, Grenada en Antigua & Barbuda. De volgende internationale competitie waar de Surinaamse Bodybuilding &B Weightliftingbond atleten naar afvaardigt is de Stage of Champions op 3 november in Guyana. Het is nog niet bekend wie de atleten zijn die ernaar toe gaan.