Schillevoort geeft regering Bouterse-Ameerali een gemiddelde 7

Rudie Schillevoort geeft regering Bouterse.1‘Als er verkiezingen worden gehouden, krijgt de bevolking de gelegenheid om een oordeel uit te spreken over het beleid van de zittende regering. Het volk zal een oordeel vellen over het beleid van de regering Bouterse-Ameerali’, zegt Rudie Schillevoort, oud-bestuurslid en medeoprichter van de Palu. Naar Schillevoort zijn mening verdient de regering Bouterse-Ameerali gemiddeld een ruime voldoende. ‘Dat is ongeveer een 7. Ik zeg gemiddeld, omdat er aspecten van de regering zijn waarvoor ik ze een 8 of 9 geef, maar ook aspecten waarvoor ik ze een 4 of een 5 zou willen geven. De indruk die ik heb, is dat het volk er ook zo over denkt. Hoe kom ik aan die indruk? Doordat ik deel ben van het volk. Ik loop overal, ik kom overal. Maar ik kom ook aan die indruk wanneer ik kijk naar de opiniepeilingen die gehouden worden. Opiniepeilingen zijn geen verkiezingsuitslag. Maar als je naar alle peilingen kijkt, dan is er een ding dat stabiel is, en dat is dat de NDP over het algemeen afstevent op een overwinning. Daarin zit de waardering voor het beleid dat door de hele regering gevoerd is. Deze regering stond onder leiding van de MC. Dus in feite is het beleid van de MC beoordeeld en komt dat tot uitdrukking.’
Volgens Henk Ramnandanlal, lijsttrekker van de Palu in Paramaribo, heeft deze regering heel wat goed gedaan. Hij geeft ze ook geen 10, omdat er volgens hem op een aantal vlakken zaken verbeterd kunnen worden. Hij noemt hierbij huisvesting, onderwijs en investeringen in duurzame sectoren als landbouw en toerisme als voorbeeld.
Aandacht voor werkgelegenheid en structurele veranderingen
De Palu heeft naar zeggen van Ramnandanlal, zeker als er naar drinkwater wordt gekeken, een grote bijdrage geleverd. ‘Mensen vragen zich op dit moment niet af waarom het zo gemakkelijk is honderden kilometers aan buizen met water aan te leggen. Waarom zijn de vorige regeringen er niet in geslaagd? Ik weet welk cijfer ik als parlementariër verdien. Dat laat ik aan het volk ter beoordeling. Wij hebben laten zien dat wij als Palu-parlementariërs een heel andere soort parlementariër hebben neergezet dan wat we tot nu toe gewend waren. We hebben als Palu-fractie niet blindelings achter de regering gelopen. Daar waar het moest, hebben wij ondersteund. Daar waar wij dachten dat het niet in het belang was van het volk, hebben wij bekritiseerd en onze inzichten vanuit de Palu en het volk gebracht. Het slecht ontworpen Spaar- en Stabilisatiefonds is door deze houding tegengehouden’, legt Ramnandanlal uit.
Volgens Ramnandanlal moet het sociaal huisvestingsbeleid op gang komen voor mensen die het zich niet kunnen permitteren. ‘Voor 5 jaren heeft het beleid zich echt gericht op mensen met een inkomen. Het waren eigenlijk alleen ambtenaren die in aanmerking zijn gekomen. Er is dus een grotere groep die op andere gronden en andere voorwaarden in aanmerking zou moeten komen’, stelt Ramnandanlal. Werkgelegenheid en structurele veranderingen hebben naar zeggen van de Palu-kandidaat ook zijn aandacht.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!