Vrijdag 14 december 2018

Naomi Samidin

Naomi Samidin

NDP-parlementariër Naomi Samidin vindt dat studenten in het district Saramacca, die de avondscholen moeten bezoeken, optimaal gebruik moeten maken van de bussen die door het ministerie van Defensie ter beschikking worden gesteld. “In Saramacca is het mij gelukt om het ministerie van Defensie voor het tweede jaar achtereenvolgend zover te krijgen bussen te laten rijden. Van deze plaats wil ik de studenten oproepen om zoveel mogelijk gebruik te maken van deze gelegenheid. Het is gemakkelijk om op facebook te staan schreeuwen hoe parlementariërs niets doen, maar wanneer wij naar mogelijkheden zoeken om de avondschool te garanderen, dan vraag ik ook om begrip. Het komt neer op ongeveer SRD 400 per dag”, zei Samidin dinsdag bij de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA). Wanneer mensen volgens haar vragen ‘pe a moni de?’ dan wil zij juist verwijzen naar dit soort initiatieven. Het feit dat slechts 5 studenten gebruik maken van de bussen, ziet zij juist als verspilling.

Concrete oplossing nodig voor uitbetaling schoolvervoer
Samidin is de steeds voorkomende kwestie van late uitbetaling van boot- en bushouders ook zat. Duizenden leerlingen en leerkrachten in het hele land ontbeerden dinsdagmorgen opnieuw schoolvervoer. Veel bus- en boothouders zijn wederom in staking, omdat zij hun maandelijkse betaling nog niet hebben ontvangen. “Door de staking van de bus- en boothouders zijn kinderen in districten verstoken van onderwijs. Op muloscholen is men gisteren gestart met schoolonderzoeken (SO’s) en vandaag is er een staking”, stelde zij. De politica wil een concrete oplossing voor dit probleem.

Duidelijkheid over inval bij afdeling Vervoer
Ook bij het recent geval bij de afdeling Vervoer van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, waar de politie in opdracht van de vp een inval deed om vervoermiddelen en computers in beslag te nemen, wil Samidin de status van het onderzoek weten. “Wat is er precies gaande? Wat zal er gebeuren met de afdeling die alle bus- en boottrajecten, die vallen onder het ministerie van onderwijs, moet reguleren? Komt de afdeling onder OWT&C of blijft die bij Onderwijs?”, aldus de NDP’er.

FR