Donderdag 23 mei 2019

‘Steam-it’, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka in het district Para. Het doel van de ‘Steam-it fair’ is om leerlingen van de 4de en 5de klassen, kennis te laten maken met de toepassing van Steam (Science, Technology, Engineering, Art, and Mathematics) door actief deel te nemen aan verschillende leuke proefjes. De proefjes worden uitgevoerd onder begeleiding van het Steam-it team, met medewerking van een 15-tal vrijwilligers, onder wie studenten van de Anton de Kom Universiteit en leden van het Robotics Team Suriname van Stichting Young Help Suriname.

Daarnaast wil SAAA de leerlingen kennis bijbrengen over het belang van Steam in onze steeds digitaliserende en technologie-afhankelijke wereld. Verder zullen zij kennismaken met het Robotics Team, dat Suriname reeds twee jaren op internationale podia heeft vertegenwoordigd, en wel in 2017 in Washington DC en in 2018 in Mexico City. Steam-it hoopt op deze manier ook verschillende studiemogelijkheden in de Steam-richting te demonstreren aan de leerlingen.

Powaka is pas in de afgelopen 2 jaren aangesloten op het elektriciteitsnetwerk en is nu 24 uur voorzien van elektriciteit. Met haar savanne-ecosysteem bieden Powakka en omgeving een scala aan ontwikkelingsmogelijkheden, waarin de toepassing van Steam zeker een belangrijke rol zal vervullen.