Ricky Stutgard: “DOE aan het doodbloeden”

1 Ricky Stutgard _DOE aan het  doodbloedenRicky Stutgard, hoofdbestuurslid van de partij voor Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE), is het eens met de stelling wanneer gezegd wordt dat DOE aan het doodbloeden is. Stutgard zegt op vragen van Dagblad Suriname dat de partij onder leiding van Carl Breeveld, ondanks waarschuwingen, na 25 mei 2015 een kardinale fout heeft gemaakt door in zee te gaan met de Nationale Democratische Partij (NDP). DOE is na een korte samenwerking met de NDP en de BEP op 8 juli 2016 ‘uit de coalitie getrapt’. “Tussen 2010 en 2015 was Breeveld de parlementariër die zich namens de partij sterk maakte voor corruptiebestrijding en integriteit. Dan kan hij niet in 2015 in zee gaan met een partij die één van de meest corrupte partijen is. Ik denk dat zij een beetje blind waren, omdat zij graag een ministerie wilden hebben. Door niet te luisteren naar goed advies, hebben zij hun handen lelijk verbrand”, aldus Stutgard. Breeveld moest recent ook zijn plekken in de parlementaire vaste commissies waar hij participeerde, afstaan nadat hij officieel geen deel meer uitmaakte van de coalitie. Hij werd echter door de overige oppositiefracties geaccommodeerd. De NPS-fractieleider Gregory Rusland heeft zijn plek in de vaste parlementaire commissie Natuurlijke Hulpbronnen afgestaan aan Breeveld en Abop van Diana Pokie, die deel uitmaakte van de vaste parlementaire commissie Arbeid. Verder heeft PL-fractieleider Paul Somohardjo zijn plek in de vaste parlementaire commissie Justitie en Politie ook afgestaan aan Breeveld.
DOE niet in staat coalitie zelfstandig te vormen
Een mogelijke samenwerking met de gezamenlijke oppositie moet volgens sommige oppositie parlementariërs, gezien de huidige bewegingen van de DOE-fractieleider, niet uitgesloten worden. Stutgard zelf ziet geen problemen bij een eventuele samenwerking met de VHP, NPS, PL, Abop of welke partij dan ook, zolang deze partijen het menen met het land en hun hart op de juiste plaats hebben. “Wij zijn allemaal Surinamers. Als wij denken dat wij het land beter kunnen opbouwen met ondersteuning van anderen, then why not? Ik zou daar geen punt van maken. Overigens is DOE niet in staat 26 zetels te halen om dan zelfstandig een coalitie te vormen. Als je het voor de verkiezingen doet of na de verkiezingen, je gaat een samenwerking moeten vormen met partijen die elk geval het menen met het land”, zegt de politicus.
Alleen ingaan heeft ook voordelen
Stutgard benadrukt dat er ook voordelen zijn wanneer de partij zelfstandig de opkomende verkiezingen ingaat. “Het voordeel is dat je gemakkelijk kan opschuiven, terwijl mensen niet met jouw stemmen ervandoor kunnen gaan. Dat hebben wij gezien bij de V7 in het geval van Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan. Nauwelijks twee dagen waren verstreken of ze waren weer aan de andere kant. Ze waren aan de kant waar men de eerste instantie zoveel lawaai over had gemaakt en veroordeeld. Het nadeel is dat je dus op eigen poten moet staan en voldoende mensen moet hebben die je moeten ondersteunen”, aldus Stutgard.
FR

error: Kopiëren mag niet!