Maandag 18 juni 2018
De aller bestgeslaagde van ressort Houttuin, Mohamed Ashruf, met zijn vader (foto: RR Houttuin)

De aller bestgeslaagde van ressort Houttuin, Mohamed Ashruf, met zijn vader (foto: RR Houttuin)

De bestgeslaagden samen met de dc van Wanica Zuid-Oost, Audrey Hankers (foto: RR Houttuin)

De bestgeslaagden samen met de dc van Wanica Zuid-Oost, Audrey Hankers (foto: RR Houttuin)

De ressortraad (RR) Houttuin uit het district Wanica heeft voor het tweede jaar achter elkaar haar Stuka Basie-project uitgevoerd. Dit project houdt in het huldigen van alle bestgeslaagden van de scholen in het ressort. Dit jaar werd de huldiging wederom gehouden in de conferentiezaal van Staatsolie Tout Lui Faut, die ook in het ressort gevestigd is. Volgens voorzitter Jaswantkoemar Gajadien van RR Houttuin heeft ze gekozen voor onderwijs als topprioriteit, daar dit tot ontwikkeling leidt op alle gebieden. “Een heel goed geschoold volk heeft minder last van de criminaliteit, gezondheidszorg, economie enzovoort.” Verder zei de voorzitter aan de ouders om hun kinderen steeds de begeleiding en ondersteuning te geven op weg naar hun afstuderen.

Op deze dag zijn 6 bestgeslaagden van 4 glo-scholen en een voj-school gehuldigd. De bestgeslaagden waren Mohamed Ashruf (OS Tout Lui Faut), Zeidy Kartodikromo (OS Dijkveld), Chavierre Eiflaar (OS Houttuin 1), Damienne Meghoe (OS Houttuin II), Kajol Jagroep (VOJ Houttuin – A-richting) en Shanaya Sitaldien (VOJ Houttuin – B-richting). Ze kregen allemaal een boeket, oorkonde, award, een schoolpakket en goed gevulde enveloppe van Kuldipsingh Group en een pakket van Staatsolie. De leerling Ashruf, die met 63 punten ook een Go GLO’er is, kreeg nog een extra enveloppe erbij.

De ressortraad Houttuin heeft dit jaar niet alleen de bestgeslaagden herdacht, maar ook de scholen waar ze vandaag komen. Zo hebben alle 5 scholen een pakket met sportmateriaal ter waarde van SRD 600 gekregen. “We hebben gemeend ook de school te bedenken met iets waarvan alle leerlingen gebruik kunnen maken”, aldus de voorzitter van RR Houttuin. Dit project is deels ook door de RR-leden gefinancierd. Het Houttuin Stuka Basie-project wordt in 2018 wederom uitgevoerd.