Vrijdag 19 april 2019

Frontfoto 3Ricky Sewpersad heeft als eerste persoon van Surinaamse komaf alle landen van de Europese Unie (EU) bezocht met de Surinaamse vlag. Dat deed hij samen met zijn Afghaanse broeder Murtaza Sarwari. “Nadat wij Slovenië bezochten kan ik met trots mededelen dat ik nu alle EU-lidstaten heb bezocht met de Surinaamse vlag. Ben een ieder dankbaar die hebben bijgedragen tot deze mijlpaal. Op 6 februari vertrokken wij vanaf Nederland richting Italië. In Italië bezocht ik Venetië en reed vervolgens twee uren naar de plaats Bovec in Slovenië.

Slovenië is een land in Midden-Europa aan de zuidrand van de Alpen, en is lid van de Europese Unie. Het wordt begrensd door Oostenrijk in het noorden, Italië en de Adriatische Zee in het westen, Kroatië in het zuiden en oosten en Hongarije in het noordoosten. Het land is klein, dichtbebost en bergachtig. In het westen heeft het land een korte Adriatische kust. De grens met Oostenrijk wordt grotendeels gevormd door de waterscheiding van de bergkam van de Karawanken, met toppen boven de 2000 m, die deel uitmaken van de Alpen.

Voor zijn volledige reisverslagen kunt u hem volgen via zijn speciale facebookpagina “Never Stop Exploring” of instagram “Rickysew”.