Maandag 22 april 2019

1Reconstructie beschieting hoofdkantoor NPS uitgesteldVertegenwoordigers van het Openbaar Ministerie hebben de reconstructie van de beschieting van het hoofdkwartier van de Nationale Partij Suriname uitgesteld. De onderzoeksambtenaren stelden zich op het standpunt dat zij het onderzoek niet konden uitvoeren vanwege de aanwezigheid van de pers. Er is nog niet bepaald wanneer het uitgesteld onderzoek alsnog zal plaatsvinden.

NPS had pers niet verwittigd
Voorzitter Ivanildo Plein van NPS-onderafdeling Paramaribo benadrukte, na het vertrek van de vertegenwoordigers van het Openbaar Ministerie, dat de pers niet verwittigd of uitgenodigd zou zijn, althans niet door hem. Plein: ‘Zij hebben gevraagd om het onderzoek even aan te houden’. Bij Plein bestaat de indruk dat de onderzoeksambtenaren de NPS indirect verwijten voor de aanwezigheid van verslaggevers en het daarom uitstellen van het onderzoek.

NPS blijft aandringen op een grondig onderzoek
‘De NPS heeft de procureur-generaal gevraagd om een nader onderzoek in te stellen. Hij heeft in een brief aangegeven dat de zaak in onderzoek is. De reconstructie die zou plaatsvinden, is uitgesteld vanwege de aanwezigheid van de pers. Maar dat betekent niet het einde van de zaak. Wij blijven ons recht zoeken. Wij vinden dat het niet kan dat een horecabedrijf door militairen wordt bewaakt die per se voor de deur van de NPS de wacht wisselen en wapens overdragen.’

HD