Dinsdag 19 februari 2019

Persbericht Rapar Connect start op 1 oktober met TV uitzendingen in Nederland.1Rapar Broadcasting Network (RBN) in Suriname zal samen met haar dochteronderneming Rapar Connect 1 oktober starten met televisie-uitzendingen in Nederland. Rapar Connect is een samenwerking aangegaan met AJSC Entertainment onder leiding van Amjad Jahan en 070 TV.

Ingaande 1 oktober wordt gestart met een soft launch waarbij 7 dagen per week, iedere dag één uur uitgezonden zal worden via 070TV-ziggo kanaal 44 in de regio Haaglanden in Rijswijk, Nootdorp, Den Haag, Zoetermeer, Delft, Leidschendam-Voorburg en Wassenaar. Er zal uitsluitend lokaal content van Suriname en Surinamers in diaspora uitgezonden worden. De uitzendingen beginnen om 21.00 uur Nederlandse tijd. Alle kijkers, Surinamers en Surinamers in diaspora worden in de gelegenheid gesteld om hun programma’s, producties, muziek clips etc. aan te bieden ter uitzending, uiteraard na screening.
Op de planning staan ook producties die in Nederland gemaakt gaan worden door partner AJSC Entertainment. Hiertoe zijn er reeds afspraken gemaakt met personen in Nederland over het samenstellen en presenteren van uitzendingen. Rapar Connect TV onder welke naam de uitzendingen zullen plaatsvinden, hoopt 8 producties in Nederland te maken. Aangevuld met het content uit Suriname zal er dagelijks Surinaams TV te zien zijn in Nederland.

Directeur Faried Pierkhan van RBN benadrukt dat het nog nooit eerder voorgekomen dat er in Nederland dagelijks uitzendingen zijn verzorgd vanuit Suriname voor de Nederlandse diaspora. “Wij mogen ons verheugen op een kijkerspubliek van 250.000 huishoudens, dus ruim 1.2 miljoen kijkers,” zegt Pierkhan trots.