Donderdag 16 mei 2019

Doekhie doet mogelijk ook mee aan verkiezing

NDP-parlementariër en hoofdbestuurslid Rachied Doekhie reageert vol afschuw over de recente handelingen van partijgenoot Ramon Abrahams het afgelopen weekend in Nickerie. Dat er nu al beslist is dat Hanisha Jairam en Kenneth Donk aangewezen worden als de twee nieuwe opkomende hoofdbestuursleden van de partij in Nickerie, kan volgens de parlementariër niet door de beugel. “Indien de handelingen van Abrahams op waarheid berusten, dan denk ik er wel hard over na om in alle ressorten een lijst in te dienen. Ik moet de democratie weer herstellen. Hoe kun je verkiezingen uitschrijven voor 7 december en tegelijkertijd mensen al aanwijzen als hoofdbestuursleden? Nog erbij mensen met een bevlekt verleden. Ik ben genoodzaakt de NDP te redden”, zegt Doekhie aan Dagblad Suriname. Er is veel beroering en ontevredenheid onder leden van de Nationale Democratische Partij (NDP) in het district Nickerie. Bronnen binnen de partij vertelden eerder aan Dagblad Suriname opgeschrikt te zijn van het recent handelen van Abrahams bij een bliksembezoek afgelopen zaterdag aan het rijstdistrict. Abrahams heeft daar in het geheim met zeven personen vergaderd, zonder dat afdelingsvoorzitter Roy Dalloesingh daarvan op de hoogte was.

‘Het is het meest afschuwelijke wat ik ooit heb gehoord’
Doekhie vertoeft al langer dan een maand om privéredenen in Nederland en keert over een week terug naar Suriname. Hierna zal hij zich persoonlijk inlaten met de ontwikkelingen binnen NDP-Nickerie. “Het is het meest afschuwelijke wat ik ooit heb gehoord, want een coördinator en ondervoorzitter dient partijen bij elkaar te houden. Abrahams moet niet met verdeel- en heerspolitiek bezig zijn. Hij zal wel zijn reden voor dit handelen hebben, maar de statuten van de NDP zijn duidelijk. Hij moest zich hebben verstaan met afdelingsvoorzitter Roy Dalloesingh. Pas dan kun je een datum bepalen voor bestuursverkiezingen in Nickerie. Met wat er is gebeurd, ben ik bang dat de legacy kapot gaat”, zegt de NDP-topper.

‘Ik laat een legacy achter’
Doekhie, die 10 jaren lang hoofdbestuurslid van de paarse partij is en eerder ook afdelingsvoorzitter is geweest, vindt dat partijgenoten en vooral de toppers van fouten uit het verleden moeten leren. “Vaker zijn er coördinatoren van de NDP geweest van buiten Nickerie en zij hebben er een soep van gemaakt. Deze mensen hebben het altijd op nul zetels gehouden. Ik, Mohamed Rachied Doekhie, heb ervoor gezorgd dat het van nihil is getild naar twee zetels voor de NDP in Nickerie. Dat is een grote prestatie en een legacy die ik overlaat voor de anderen. Indien bepaalde mensen deze prestaties toch willen vernietigen, dan moeten zij het maar doen. Ik zal het maar weer opbouwen”, aldus de NDP’er.

FR