PVV nieuwe kampioen NGVB

1 PVVDe Politie Voetbalvereniging (PVV) is de onbetwiste kampioen geworden van de voetbalcompetitie van de Nieuwe Generatie Voetbalbond (NGVB). In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen behaalde ze een verdiende 2-2 gelijkspel tegen Flora, dat genoeg was voor het kampioenschap. PVV behaalde het kampioenschap in hun tweede seizoen na terugkeer bij de NGVB, terwijl Flora eveneens in zijn tweede seizoen voor de tweede maal semikampioen werd. Coachtrainer Raymond Jopoi straalde van blijdschap over het behaalde succes dat hij tezamen  met zijn twee assistenten A. Ankossie en Patrick Susana had bereikt.
Jopoi nam de ploeg van PVV dit seizoen over van Pique, De Baas en Susana. ‘Het is een zeer verdiend kampioenschap’, zegt hij. Er is hard gewerkt en het resultaat is niet uitgebleven. Gedurende de gehele competitie was de leiding bij ons, er was slechts een misstap tegen Jong Aurora. Maar ik geef eerlijk toe, Flora heeft een goed team en ze hebben heel goed deze wedstrijd gespeeld. Maar hun gecreëerde kansen werden niet in doelpunten omgezet. Verder is het gelukt om na de vroege achterstand goed terug te komen in de strijd. De gelijkmaker van Romano Tlodreg, die het hele seizoen niet had gescoord, was geen verrassing. Hij heeft het geprobeerd en het is lukt. Een klein dieptepunt bij ons was, de blessure van Regillio Frânkel in de 59ste minuut, toen er een verzwakking optrad in ons middenveld. De volgende fase voor ons is het komende Lidbondentoernooi, waar we ons nu erop gaan voorbereiden.’
Bij trainer Rodney Oldenstam van Flora was de teleurstelling wederom diep zichtbaar. ‘Mijn jongens hebben het wederom laten liggen, was zijn eerste reactie na afloop van de strijd. Het bezondigen aan overhaast spel na de 2-0 voorsprong is de oorzaak geweest van het verlies. Maar onbegrijpelijk was dat de spelers de opdrachten totaal vergaten verder door te voeren.’ Geheel sportief feliciteerde hij de bestuursleden, trainers en spelers van PVV met hun kampioenschap.
Deze sportiviteit was ook gedurende de gehele strijd te merken op de tribune, waarbij een deel van de politiecombo voor de muziek en sfeer zorgde. Hiernaast was de politie ook goed vertegenwoordig onder leiding van waarnemend korpschef Agnes Daniels. Flora, bewust dat zij slecht een kans had en dat was winnen, startte dan ook direct met een zeer fel offensief. Het resultaat bleef dan ook niet uit want in de 6de minuut deed aanvoerder Valentino  Wilsterman  zijn supporters op de tribune reeds juichen toen het eerste doelpunt van Flora een feit werd. Na negen minuten spelen liet Wilsterman voor de tweedemaal zijn supporters dansen van vreugde, toen hij de score naar 2 – 0 bracht. Voor de aanhang van Flora was het kampioenschap reeds binnen, door de veronderstelling dat de basis reeds gelegd was en dat PVV hierna niet meer terug zou kunnen komen.
Maar niets was minder waard, want PVV herstelde zich goed en in de 23ste minuut werd de achterstand door  Jayson Fraenk terug gebracht naar 1 – 2. En nu was het de beurt aan PVV om tot gejuich over te gaan en hun spelers met muziek verder aan te vuren naar de gelijkmaker. Die bleef dan ook niet uit want zeven minuten later in de 30ste minuut was het  2 – 2 door Romano Tdloreg die zijn eerste doelpunt van het seizoen scoorde. Met deze 2 – 2 werd er ook gerust, wat  tevens de eindscore zou worden van de strijd die onder leiding stond van scheidsrechters C.Fabies, R. Elsenhout en L. Louiseville.
Overige uitslagen : Benfica – Napoli 5-1. Doelpunten Benfica Vincent Creton (3x), Ivanildo Pinas en Faizel Schaken. Napoli: Clavin Turney.  Puwanani – Vasas 2-1. Doelpunten Puwanani: Andy Hankers en  Gilberto Letnom. Vasas: Mikhail Wip. Slee Juniors – Alabi Boys 4-2. Doelpunten Slee Juniors: Robby  Bodjie, Baresie Asodanoe, Densie Amiemba en Ettene Amiemba. Alabi Boys: Sente Abauna en Zico Popoe.