Prijsverhogingen

De laatste dagen worden we steeds meer geconfronteerd met allerlei prijsverhogingen die de maatschappij alleen maar frustreren. Direct stellen steeds meer mensen zich de vraag: hebben al de deskundigen die nota bene nu in de regering zitten, keihard gelogen of is er meer aan de hand? Dat we eens in deze situatie zouden komen, was in de jaren ‘90 al duidelijk. We rekenden alleen maar op de inkomsten van onze grondstoffen, terwijl we wisten dat het eens op zou raken dan wel problemen zou opleveren, maar we waren niet in staat om andere sectoren zodanig te ontwikkelen dat we ook daarop konden rekenen. Als het te laat is, dempt men de put. Nu zou het dus, gelet op de ontwikkelingen in de wereld, geen probleem zijn om maatregelen te treffen om meer geld binnen te halen, maar als de regering nooit duidelijkheid heeft verschaft met betrekking tot de uitgaven en de DNA-leden niet de kennis hebben gehad om de regering daarmee te confronteren en te eisen dat het wel gebeurde, dan kan de regering niet met deze maatregelen komen, terwijl het volk dat allemaal maar accepteert. De regering heeft in 2010 aangegeven dat zij de corruptie hard zouden aanpakken. Daarmee heeft de regering dus ook bevestigd dat er veel corruptie is. Toch heeft de regering geen maatregelen getroffen. Niemand is in de jaren 2010-2015 opgepakt voor het bewust bestelen van de staat, terwijl er, als ik de dagbladen mag geloven, genoeg aanleiding was om op vele plaatsen onderzoek te doen. Kortom, ik denk dat de regering met al zijn mooie praatjes de mensen om de tuin heeft kunnen leiden, terwijl er zoveel vertrouwen was in de NDP.
Nu moet ik wel eerlijk bekennen dat het vertrouwen in de NDP ook was ingeleid door het wantrouwen in de Nieuw Front. Velen, ook Nieuw Frontleden, hebben vaak aangegeven dat Nieuw Front veel steken heeft laten vallen en dat heeft de NDP in de kaart gewerkt. Praatjes vullen geen gaatjes en dat geldt nog steeds, maar niet alleen van deze regering maar opeenvolgende regeringen.
Dat de huidige situatie nu al is aangebroken, terwijl wij het langer zouden kunnen uitzingen, is voor een groot gedeelte te wijten aan de verantwoordelijkheid van vele Surinamers. Deze geldwolven met hun schaamteloos gedrag zijn de oorzaak van dat de situatie nu zo is en ik weet zeker dat juist deze mensen heel emotioneel reageren, omdat ze liever naar anderen wijzen in plaats van naar zichzelf te kijken. We hebben criminaliteit in het land waar iedereen over praat en we hebben misdadigers, meestal in driedelig pak, die de staat en de medemens openlijk lopen te bestelen en als het fout gaat dan hebben zij het hoogste woord. Maar het zijn allemaal de grootste fraudeurs die het land frustreren. Ze hebben lak aan de medemens en de komende generaties, maar gelukkig ben ik een dierenvriend.
Nu omtrent de verhogingen: ik denk dat de regering er goed aan zou doen om dat logge ambtenarenapparaat nu eens en voor altijd grondig aan te pakken en zo veel kosten te besparen en de corruptie nu eens hard aan te pakken waardoor weer geld binnengehaald kan worden. De buitenlandse reizen nu gewoon te doen als passagiers dan een heel vliegtuig te charteren. In ieder geval zijn er veel maatregelen die nog genomen moeten worden, maar wat doen ze ? Veel geld binnenhalen en dus weer in vorenstaande gevallen in te leveren en dat is water naar zee dragen. Hoe moet het nu met de bedrijven die broodnodig zijn voor de samenleving. Elektriciteit wordt duurder, maar hoe vaak gebeurt het niet dat de stroom uitvalt en de bedrijven geen of minder inkomsten hebben terwijl de uitgaven wel gewoon doorgaan? Wie houdt zich nu daarmee bezig? Als deze maatregelen nu wel worden doorgezet, dan hoop ik dat de samenleving niet achterover gaat leunen, maar dat zij assertief wordt en actie onderneemt. Zo kan de bevolking besluiten om de eerste maand hun EBS- en SWM-rekening niet te betalen maar collectief. De straat opgaan is ook een optie en zo zijn er meer mogelijkheden, maar niets doen is geen optie. We gaan dus wel voor nog 5 ……dagen.
Rebien

error: Kopiëren mag niet!