Donderdag 21 maart 2019

2 PLO start met uitbetaling brandstofcompensatie 2e kwartaal 2018.1Op donderdag omstreeks 10:00 uur was er een drukte bij het kantoor van de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) aan de Van ’t Hogerhuysstraat. Bushouders van de trajecten PL (Paramaribo-Lelydorp) en Sunny Point zijn vanaf donderdag in de gelegenheid gesteld om over hun brandstofcompensatie voor de periode april tot en met juni 2018 te beschikken. PLO is alvast met deze trajecten begonnen, naderhand volgt de rest. Na deze uitbetaling is er sprake van een achterstand van 6 maanden.

Een bushouder uitte tijdens de algemene ledenvergadering (alv) van PLO op 4 januari 2019 zijn bezorgdheid over de overmaking van SRD 4 miljoen aan brandstofcompensatie. Hij vroeg zich af wanneer de overige trajecten aan bod zullen komen als die SRD 4 miljoen slechts voldoende is voor de uitbetaling aan de bushouders van de 2 voornoemde routes, terwijl er 1.500 trajectvergunningen zijn uitgegeven door het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C). Hij liet ook blijken dat hij sinds juni 2017 geen aanpassing van de bustarieven heeft gezien, ondanks dat de PLO-voorzitter, John Mahadewsing, dit wel heeft beloofd.

Een andere bushouder zegt in gesprek met Dagblad Suriname dat het niet verbazingwekkend is dat het bestuur van PLO de betaling van de volledige achterstand niet kan opeisen bij de overheid. In eerste instantie wilden de bushouders tijdens de alv niet akkoord gaan met de uitbetaling van slechts 3 maanden, aangezien de achterstand veel groter is. Mahadewsing maakte echter duidelijk dat er ook rekening gehouden moet worden met de verantwoording die PLO moet afleggen. Volgens de bushouder spelen eigen belangen van PLO hier een rol. Per kwartaal toucheert PLO namelijk SRD 66.000 om de uitbetaling voor 3 maanden te realiseren. “Als PLO nu die achterstand in één keer opeist, betekent het voor hen een verlies van SRD 198.000. Daarom is PLO altijd zo slap in het behartigen van onze belangen.”

KSR

Meer Binnenlands Nieuws