Vrijdag 15 maart 2019

Henk Ramnandanlal, ondervoorzitter van de PALU en ex-DNA lid zal de verkiezingscampagne van de PALU in het district Wanica coördineren. Voorzitter Jim Hok deed deze mededeling gisteren tijdens de viering van 41 jaar PALU in het partijcentrum.
Wanica is een groot district dat veel groeimogelijkheden heeft maar dat ook veel problemen kent. Er is nooit met veel aandacht gekeken naar de problemen van grote groepen van mensen die daar wonen en naar de groeimogelijkheden in het district. Het district is steeds meer ongepland aan het verstedelijken. Wij maken nu mee hoe slecht het in Paramaribo is gesteld omdat daar ook planning heeft ontbroken en nog steeds ontbreekt. De gevolgen zijn ernstig: slechte doorstroming van en chaos in het verkeer, slechte ontwatering, gebrek aan voldoende voorzieningen zoals onderwijs, in diverse gebieden het ontbreken van gezondheid en maatschappelijke zorg etc. etc..
Wanica is van oudsher een landbouwdistrict. Het is bekend dat ook in Wanica de landbouw heel weinig aandacht en ondersteuning krijgt van de Regering. Ondanks de vele beloften die op diverse momenten zijn gedaan. Henk Ramnandanlal neemt de opdracht vanuit het partijbestuur zeer serieus en zal er alles aan doen om de PALU in Wanica hard en duidelijk op de kaart te zetten. De PALU-coördinator is reeds in contact getreden met vooraanstaande personen en groepen van mensen in Wanica. Hij praat met hun over de vooruitgang van het District. Ook over concrete projecten die tot uitvoering gebracht zouden kunnen worden.