Woensdag 23 januari 2019

2Onverlaten slachten koeien  (3)

2Onverlaten slachten koeien  (2)Er zijn twee koeien geslacht op een boerderij ter hoogte van de Verlengde Rijsdijkweg op 17 april 2018. Dit is in de ochtenduren ontdekt, wat het vermoeden wekt dat dit in de avonduren heeft plaatsgevonden. De dader (s) hebben de dieren ter plekke geslacht en hebben de ingewanden achtergelaten, alsook de koppen van de dieren, en het vlees meegenomen. De eigenaar die anoniem wenst te blijven, heeft reeds melding hiervan gedaan bij de politie te Rijsdijk. Een ieder die informatie kan beschikken over de dader(s) kan deze opgeven op het nummer 8515168. Geheimhouding is gegarandeerd en de tipgever zal beloond worden met USD 200.

Volgens de zoon (D.P.) van de eigenaar is dit niet de eerste keer dat dit zich heeft voorgedaan en heeft de familie vaker last van deze onverlaten. Soms wordt er gewoon gestolen, maar het is ook vaker voorgekomen dat een koe afgeslacht teruggevonden is. De familie woont niet op de plaats zelf, maar heeft er wel voor gezorgd dat er overdag iemand daar is die de plek bewaakt. Echter blijft de persoon niet de hele dag. Het vermoeden bestaat dat de daders via de achterkant van het terrein zijn gelopen en zich op die manier op het terrein hebben begeven, gezien deze wel beschut is.

De familie heeft geen idee waarom zij steeds slachtoffer is. Noch is men bekend met enige animositeit in de buurt of met anderen. In de buurt zijn er ook anderen die koeien kweken en er is weleens melding geweest van diefstal, echter komt het vaker bij deze familie voor. ‘Het is jammer dat je als Surinamer je best doet om een bijdrage te leveren ten behoeve van de productie en elke keer hiermee te maken krijgt’, stelt D.P. Het kweken van de koeien is meer een hobby, maar de familie verdient toch wat centjes mee door de koeien te verkopen aan andere kwekers. Nadat er voor de zoveelste keer melding is gemaakt van de misdaad heeft de politie slechts aangegeven dit te zullen onderzoeken.

NK