Vrijdag 22 maart 2019

De politie van Geyersvlijt heeft donderdag de notoire oplichter Satish K. opgespoord en aangehouden. Tot nu toe hebben vier benadeelden aangiftes tegen hem gedaan ter zake oplichting. Vorig jaar heeft deze verdachte via Facebook geadverteerd dat hij Wi-Fi-boxen te koop aanbiedt. Geïnteresseerden hebben gereageerd en het blijkt dat bij één van de benadeelden de verdachte zich als magazijnmedewerker van Telesur zou hebben voorgedaan. Hij heeft toen SRD 400 ontvangen van de benadeelde. Deze moest wachten op zijn telefoon wanneer die Wi-Fi-box weer in voorraad zou zijn. In een ander geval heeft de verdachte zich als wederverkoper voorgedaan. Hij hield ook deze persoon aan de lijn. Deze benadeelde heeft SRD 200 betaald en heeft daarna niets meer van de verdachte gehoord.

In het derde geval heeft de verdachte zich aangemeld als eigenaar van een appartement. Hij heeft dit ook via Facebook geadverteerd. In dit geval heeft de benadeelde SRD 65 als voorschot c.q. borg betaald. De verdachte hield de aangever voor dat hij het resterend deel van de woning zou renoveren met de borg en wanneer de woning in goede staat zou zijn, zou de verdachte de benadeelde weer contacten. Tot heden heeft de verdachte de huurder niet gebeld en zijn geld ook niet terugbetaald. De huurder is bovendien door deze verdachte bedreigd met een misdrijf tegen het leven gericht.

De vierde aangifte betreft een benadeelde die een mobiele telefoon bij de verdachte zou hebben aangeschaft. De verdachte heeft SRD 750 van de aangever ontvangen en hield hem voor dat de zaktelefoon per ongeluk zou zijn gevallen, waardoor het scherm stuk is gegaan. De verdachte hield de benadeelde voor dat hij dit zou laten repareren en dat hij de volgende dag de telefoon voor hem zou bezorgen. Ook deze benadeelde heeft nooit meer iets van de verdachte vernomen. Hij heeft zijn geld niet terug gehad.
De politie roept hierbij eventuele andere benadeelden op om zich te wenden tot de politie van Geyersvlijt voor het doen van aangifte. De politie is te bereiken op de nummers: 451389/451677.

Saskia Bandhan