Nickerianen worden rijkelijk beloond met pakketten

Vanwege de moderne communicatie kan ik nu makkelijk met mijn Nickeriaanse vrienden en familieleden communiceren. Via Whattsapp is het gratis bellen. Wat een voorsprong op wetenschappelijk gebied in deze moderne wereld. Onlangs is een jonge Nickeriaan van 18 jaar geslaagd als beste van het VWO met twee tienen. Het doet jou als Nickeriaan heel goed als je zulke positieve berichten in de kranten leest.
Geschoolden waren altijd in aanzien in Nickerie
In het verleden spraken de Nickerianen vol lof over de afgestudeerden van Nickerie. Men sprak vol lof over de heer C.R.Biswamitre ( de eerste hoofdonderwijzer en praktizijn van Nickerie ); men sprak vol lof over mr. Jagernath Lachmon van de Corantijnpolder; men sprak vol lof over dokter Sewram Rambaram Mishre van de Corantijnpolder ( studeerde in 1942 als geneesheer af en in 1955 als cardioloog); men sprak vol lof over ir.Ramsewak Shankar van Waldeck ( in 1964 als landbouwingenieur afgestudeerd en de eerste gekozen president van Suriname in 1988); men sprak vol lof over dokter Johan Chin die in 1957 afstudeerde als geneesheer en 1969 als cardioloog; men was bijzonder trots op professor Inderbaal Oemrawsingh ( biochemicus ) en zijn tweelingbroer dr.Soegriem Oemrawsingh ( wiskundige). Ik kan deze rij verder aanvullen . De afgestudeerden van toen hebben als inspiratiebron gediend voor velen die daarna volgden.
De trots van de Nickerianen wordt kapot geslagen
De Nickerianen waren altijd trotse mensen; vele Nickerianen hebben in het verleden geweigerd om met een on- of een minvermogen sociale kaart rond te lopen om vrije geneeskundige behandeling te krijgen. Ik kende een vrouw in mijn eigen omgeving, een zekere K.R. die ook geweigerd had om met een on- en minvermogen kaart rond te lopen. Zij schaamde zich om bij een dokter te zitten als een bedelares om gratis behandeld te worden. Tot september 1975 was haar behandelende arts dokter A.E.Treurniet ( particuliere arts in Nieuw -Nickerie). Ik schaam mij als Nickeriaan om te zien hoe een oud inspectrice van Onderwijs (een zekere Ch-S) pakketten distribueert namens de organisatie van de gepensioneerden, hierbij wordt zij geassisteerd door een gespensioneerde directeur van een Middelbare School in Nickerie. Ik schaam mij als ik hoor dat bestuursambtenaren pakketten distribueren in Nickerie. De districtssecretaris G.N zit de hele dag (in uniform) in het partijcentrum van de Paarse partij om namen te registreren die een pakket moeten krijgen. Wat een terugval van de Nickerianen. De regering Bouterse/Ameerali (2010-2015) gevolgd door de regering Bouterse/ Adhin (2010-2018) hebben de Surinamers tot bedelaars gemaakt. Elke SRD van 2010 heeft nu een waarde van SRD 0.37 cent. De paarse econoom Abdoel praat van een wereldcrisis. Deze paarse econoom pleegt letterlijk aanslag op de intelligentie van het Surinaamse volk.
Wat een terugval van de SRD Als oud leraar volg ik ook de economische ontwikkelingen in ons westelijk buurland Guyana op de voet. In 2010 was de Amerikaanse dollar in Guyana gelijk aan 200 Guyanese dollar. Na acht jaren ( in 2018 ) is de Guyanese dollar t.o.v. de Amerikaanse dollar op hetzelfde niveau gebleven. Het Surinaamse volk wordt dagelijks via de staatsmedia volgepropt met allerlei onwaarheden en verzinsels. De baas van Staatsolie vertelt ons ook allerlei droomverhalen over grote olievoorraden. Het hebben van natuurlijke hulpbronnen wil nog niet zeggen dat de Surinamers ook rijke burgers zijn. De meeste Surinamers zitten dagelijks op internet, google en Wikipedia. Ik zit achter mijn bureau met een computer. Ik haal alle informaties die ik nodig heb via google en Wikipedia op mijn scherm. Het zijn de politieke leiders met een goede inborst die een land tot ontwikkeling brengen. Suriname zit met een regering die dit land opgezadeld heeft in 2018 met een schuld van ongeveer 20 miljard Surinaamse dollars. Op elke Surinamer heeft deze regering een schuld genomen van ongeveer SRD 20.000.000.000,00: 600.000) x SRD =SRD 33.000,00.
De Surinaamse president is bang voor DNA De president is de baas van de regering. Hij moet bij elke vergadering in DNA aanwezig zijn. Als hij niet aanwezig kan zijn, moet de vicepresident hem vervangen. Zo werkt de democratie in beschaafde landen. Ter opfrissing geef ik het volgende door. De laatste keer is de president op 27 februari 2018 naar het parlement geweest. Op woensdag 18 juli wordt het exact 141 dagen dat mijn volkspresident niet meer durft om naar het parlement te gaan. Is mijn volkspresident soms bang voor de volksvertegenwoordigers mr. Edward Ciriel Jeffry Belfort of Mahinderkoemar Jogi. Ik volg de politieke debatten vanaf de jaren 1965 op de voet. In het verleden ging ik zelf naar het parlement om de debatten live te volgen. Ik heb meneer J. Lachmon meegemaakt als parlementsvoorzitter; ik heb de heer E.Wijntuin meegemaakt en later ook M. Djwalapersad , R.Sardjoe en Salam Somohardjo . De huidige voorzitter van DNA (2010 tot heden) heeft een zodanig systeem in elkaar gezet dat de assembleeleden nauwelijks het woord kunnen voeren. Zij controleert alle parlementariër met een knop van de microfoon.
Die knop wordt continu uitgeschakeld. Als reden geeft zij vaak op: ” U bent buiten de orde; U moet bij het onderwerp blijven ; Uw spreektijd is al voorbij ; wilt U, Uw punt van orde omschrijven”. Terwijl oppositieleden aan het woord zijn, wordt de “President van Nickerie”, door de voorzitter van DNA, geïnstrueerd ( via een bericht) om in actie te komen. Deze “president “valt de assembleeleden continu aan en hij mag ongestraft zijn gang gaan. Deze “president” valt vooral de leden van de Oranje Partij aan. Deze “president “ durft zijn mond niet open te maken wanneer meneer Ronny Brunswijk aan het woord is. Op 13 december 2007 ( 11 jaar geleden) hadden de Paarsen de “President van Nickerie” ook ingezet om meneer Salam Somohardjo een klap te geven. De actie van de Paarsen is totaal mislukt en de “President “ is door de heer Brunswijk flink aangepakt met als gevolg dat de “ President van Nickerie” een jaar lang, uit angst, weggebleven is van De Nationale Assemblee.
Hardeo Ramadhin

error: Kopiëren mag niet!