Zaterdag 23 maart 2019

1DSI in Suriname voor 2 internationale friendliesDe damesvoetbalvereniging Dames Sport International (DSI) uit Nederland is gisteren voor 2 internationale friendlies in Suriname aangekomen. Lilian Panka, de teammanager die de dames een hartelijk ontvangst gaf en veel eerder in Suriname was voor het voorbereidend werk, kijkt vol enthousiast uit naar de te spelen partijen. “We waren ruim 4 maanden in voorbereiding voor deze trip naar Suriname. Het is uiteindelijk zo ver dat de 12 dames naar Suriname samen met de medische en technische staf zijn afgereisd.” Panka vertelt verder dat het team nog met 3 dames in Suriname versterkt zal worden.

Gelet op het doel van deze trip vertelt Panka dat men op deze manier het damesvoetbal een boost wil geven en ook kennis met het land kan maken. Panka, die al twee keer in Suriname was met de ploeg Zuid-Oost United, verwacht dat deze trip heel succesvol zal verlopen, net als in 2012 en 2014.

Tywana Pryor, die ook deel uitmaakt van DSI en in Nederland uitkomt voor Kennemers, zegt te hopen een goede voetbal ervaring op te doen en daarnaast te genieten van deze trip. Voor haar is het de eerste keer in Suriname.

Het team speelt maandag 14 januari tegen Transvaal, voorheen Oema Soso, en op 18 januari tegen Robinhood, voorheen SRD.