Donderdag 21 juni 2018

1 Miguel van AssenDe Surinaamse atleet Miguel van Assen is zondagmorgen met spoed overgevlogen van Guyana naar Suriname met pijn op de borst. Hij is meteen gebracht naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Na grondig onderzoek is gebleken dat er niets aan de hand was. Het ging slechts om een oververmoeidheidsbui. Gowtu Boi Van Assen mocht na het onderzoek naar huis. Een familielid van de topatleet bevestigt het nieuws.

Afgelopen weekend deed Van Assen mee aan atletiekwedstrijden in Guyana. Met een sprong van 16,55 meters won de Zuid-Amerikaans kampioen goud op het onderdeel hinkstapspringen. Na de wedstrijden klaagde hij van pijn op de borst. Gezien de ontwikkelingen van de laatste tijd in de sportwereld, is er meteen gehandeld. Vooral na het geval van de Ajax-speler Appie Nouri.

Eerder deze week raakte een andere Surinaamse atletee, Ilsida Toemere, ook bewusteloos en moest ter observatie naar het ziekenhuis. Bij de finish van de Hakrinbank 10km snelloop raakte Toemere buiten bewustzijn. Ook bij haar bleek er niets aan de hand te zijn.

Meer Binnenlands Nieuws