Maandag 18 februari 2019

2Mentowikromo en Ramdas nog steeds in functieLuciano Mentowikromo en Radj Ramdas bekleden nog steeds de functies van respectievelijk directeur van Sportzaken en onderdirecteur Sportaccommodaties en Ruimten (RAS) op het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. Althans, volgens de overheidswebsite gov.sr wel. Deze toppers van het ministerie zijn nog steeds vermeld in hun oude functies, terwijl ze ontlast zijn van hun taken door Sport- en Jeugdzaken-minister Lalinie Gopal. Het is niet duidelijk waarom de twee hoogwaardigheidsbekleders nog op de website staan in functie.

Minister Gopal trok de stoute schoenen aan en heeft zowel Mentowikromo als Ramdas ontlast uit hun functies. Als reden heeft ze aangegeven veranderde beleidsinzichten. Dagblad Suriname verneemt echter dat de ontlasting volgt door de achterstallige onderhoud van het Will Axwijk Sportcentrum. Beide heren zijn ter beschikking van de minister.

Mentowikromo was al jaren in dienst als directeur. Onder de vorige minister Joan Dogojo dreigde hij zelf te bedanken voor deze functie, daar hij niet door 1 deur kon met Dogojo. Echter overleefde hij deze periode, terwijl juist Dogojo werd gereshuffled. Gopal stak hem echter wel een stokje voor. Onderdirecteur Administratieve Diensten (ODAD) Mitcherll Kisoor, neemt waar als directeur.

Ramdas nam slechts 6 maanden waar als onderdirecteur SAR. Hierdoor kan hij niet opteren om volledig benoemd te worden in de functie van onderdirecteur. Ramdas moet terug naar zijn oude functie van beleidsadviseur. Zijn post wordt waargenomen door Dwight Prade, voormalig hoofd Nieuwbouw van het onderdirectoraat SAR tevens adviseur van Ramdas. Verder is Ramdas ook bedankt als voorzitter van de commissie Aanbesteding en Gunning van dit ministerie.

Asha Gajadien-Bhagwat