Dinsdag 14 mei 2019

Nog nooit in de 9 jaar dat de regering Bouterse aan de macht is, was ze zo in een paniek. In de eerste regeerperiode 2010-2015 kon ze ruim 3,5 miljard US-dollars verprutsen, dus de njang patu draaide op volle toeren. Paniek in het huis was er nooit. Iedereen was bezig modellen te bedenken hoe ze geld konden maken, Naschoolse opvang, Carifesta, fly-overs, treinen, schoolboeken, renovatie gebouwen ministeries, pimpen van auto’s, noem maar op. De oppositie was te zwak en had ook geen antwoord. In de tweede periode raakte het geld op, dus werden er leningen genomen. Nu het plafond daar ook bereikt is, worden er belastingen ingevoerd. Intussen hebben de oppositiepartijen als VHP, NPS en Abop hun huiswerk ook gemaakt. De PL in mindere mate, maar ze zijn actiever geworden. Vooral de landelijke operaties van de VHP zit de paarse partij zwaar op de maag. Niet alleen de derde en tweede lijn, maar ook de eerste lijn en zelfs de voorzitter en president maakt zich daar zorgen om. Een Mega Paarse Paniek (MPP) is ontstaan. Zelfs op de Dag van Vernieuwing en Bevrijding, ach, zeg maar Revodag, besteedde de oud-bevelhebber meer tijd aan de Oranjepartij dan zijn eigen paarse legioen. Dit alles door het fenomeen MPP. Ze paarse partij maakt heel veel rare sprongen, nu ook de NPS heel actief is geworden in het veld. Liever te laat dan nooit. Waren jullie ook zo actief in 2015 Greg, dan was de situatie misschien anders nu. Maar goed, de NPS is zeer actief in de traditionele NDP-gebieden als Latour, Flora, Coronie, Para, enz. De Abop van Ronnie Brunswijk doet het volgens hun zeggen het bijzonder goed in het binnenland. Somohardjo en co van de partij die nooit slaapt, pleiten nu in het openbaar om niet te stemmen op de NDP.

Het paarse ensemble moest reageren op dit offensief van de oppositie. In alle haast hebben ze toen fora gecreëerd op social media, vooral facebook. De pagina ‘Hete Peper Nieuws’ is in het leven geroepen met alleen fake-accounts. Belachelijk om te zien. Ga op de profielen die reageren op deze pagina, dan zie je alleen Bollywood- en Hollywood-foto’s, accounts die pas zijn opgezet en alleen de hete-pagina delen. Ze hebben geen andere postings en sociale bezigheden op deze sites. Bravo nationale instituut der informatie. Maar te doorzichtig en kinderlijk opgezet. Op deze page wordt alleen positief gesproken over deze regering en/of oppositiepartijen negatief in beeld gebracht. Zelfs volgens de president de todo-prasoro partij DA’91, wordt besproken door de hete peper nieuwspagina. En dan ook nog met misleidende foto’s. Er was ook een posting van 150 VHP’ers van Saramacca die overlopen naar de NDP. Ze zetten een foto met 4 personen en geen 150. Een van de 4 personen was lid van de Palu en geen VHP. Misleiding ten top. Volgens de paarse beweging is iedere Hindoestaan een VHP’er. Zo etnisch is hun koppie. Elke Hindoestaan die naar de NDP komt, is een VHP’er volgens hun. Alleen maar rare sprongen. Firma Chote zou met een actie komen, waarbij horecabedrijven goedkope blom en aardappelen konden kopen. Je wilt je niet voorstellen hoe blij de fake-accounts waren. “Nu gaan de prijzen van etenswaren in de restaurants ook omlaag”, werd gepredikt. Ook door het juweeltje. Koebie’s, wat is de aardappel- of blomcomponent is een portie? 50 cent? En zijn de prijzen gedropt? Jullie stimuleren de mens om op straat te eten, terwijl je juist moet stimuleren om thuis te koken. Dat is toch vele malen goedkoper. Maar dat is juist de gedachtegang van de Njang Dringi Prisierie-partij.

De rare sprongen op social media en de misleidingen zullen de komende maanden toenemen. Deze regering werkt en het werkt. Ai wroko. Ze zouden 18.000 woningen bouwen. Niet eens 3.000 gebouwd. Er was een huisfabriek te Smalkalden, die dagelijks 3 prefab-huizen zou produceren. Faya Pepre, bestaat dat bedrijf nog? Nu zegt pres dat particulieren zullen bouwen. De artiesten krijgen een eigen hal, studio, te Livorno. De regering was daarmee 5 jaren bezig, maar nu de verkiezingen naderen benaderen jullie de artiesten. Kater Karma en Booster zijn niet erin getrapt. Naomi ook niet. Dit is een MPP-reactie van beven op de posting van artiest Enver hoe slecht het gaat in het land. De burgerij moet opgepast zijn met de MPP en de rare sprongen. Trap niet erin. De huizen op Vredenburg kosten SRD 1.500 per maand. Je moet dan SRD 4.500 per maand verdienen om 25 jaar lang gebonden te zijn aan een schuldeiser. Los van je vaste lasten en levensonderhoud. En exclusief de bankkosten, overdrachtkosten, verzekering enz. Maar wie verdient nou rui m SRD 5.000 per maand in SU? Als de koers op 2,80 was als toen en geen 8.20 zoals nu, konden we ons eigen perceel kopen, huis bouwen en leven. En niet afhankelijk zijn van pakketten. “Pres, u heeft mij arm gemaakt. Ik dacht dat ik genoeg verdiende en rijk was in 2010. Na 2011 ben ik een kerkrat geworden.”

Sew Rattan