Zondag 21 april 2019

Op maandag 12 en dinsdag 13 november wordt in Suriname een Carribbean Region Meeting gehouden van de IndustriALL Global Union. Robby Berenstein, voorzitter van de vakcentrale C47, stelt tegenover Dagblad Suriname, dat er op deze conferentie, meer actuele zaken wordt besproken de werknemers aangaande. Een van de onderwerpen die op deze conferentie behandeld wordt, is de steeds toenemende mate van technologische afhankelijkheid, die maakt dat menselijk arbeid steeds minder aantrekkelijk wordt voor werkgevers. Daarnaast zullen ook andere actuele onderwerpen, zoals de kwestie Alcoa (uit Suriname) worden besproken.

IndustriALL Global Union vertegenwoordigt 50 miljoen werknemers in 140 landen in de mijnbouw, energie en verwerkende industrie en is een kracht in wereldwijde solidariteit die de strijd aanbindt voor betere arbeidsomstandigheden en vakbondsrechten over de hele wereld.

IndustriALL daagt de kracht van multinationale bedrijven uit en onderhandelt met hen op wereldniveau. De organisatie strijdt voor een ander model van globalisering en een nieuw economisch en sociaal model dat mensen op de eerste plaats zet, gebaseerd op democratie en sociale rechtvaardigheid. De organisatie, opgericht op 19 juni 2012, verenigt leden van de voormalige internationale vakcentrales International Metalworkers ‘Federation (IMF), Internationale Federatie van Chemische, Energie, Mijn- en Algemene Arbeidersverenigingen (ICEM) en International Textiles Garment and Leather Workers’ Federatie (ITGLWF).

Kavish Ganesh