Ludwich van Mulier: “Desinformatie een ernstige zaak”

In de wekelijkse nieuwsanalyse van radio Tamara benadrukte onlangs politiek analist Ludwich van Mulier, voorzitter van de Stichting Surinamers Overzee, mede namens een ruime Nederlandse en Surinaamse achterban, dat de Surinaamse bevolking momenteel zwaar wordt misleid door de president inzake het door hem onwettig gestopte rechtsproces naar de decembermoorden van 8 december 1982 en overige mensenrechtenschendingen in Suriname. Een Surinaamse nieuwssite en spreekbuis van Dew Baboeram lanceerde onlangs het bericht; “Tweede Kamerfractie steunt waarheidsvindingproject Hira, 8 Aug, 2015.” Deze aanhef van de nieuwssite is een pertinente leugen en suggereert dat de Nederlandse politiek brood ziet in het pseudo-waarheidsvindingstraject van Bouterse en zijn loopjongen Baboeram. In de communicatiewetenschap spreekt men van desinformatie, wanneer opzettelijk berichten worden gelanceerd om de publieke opinie om de tuin te leiden. Desinformatie (psychops/psychologische oorlogvoering) is een tactiek van militaire inlichtingendiensten om de vijand te misleiden en op het verkeerde been te zetten.
Sinds enkele weken is de president in samenwerking met veiligheidschef Melvin Linscheer (militair), Dew Baboeram, broer van de vermoorde jurist John Baboeram, en de internetnieuwssite de spreekbuis van Dew Baboeram, een media-offensief gestart om emotionele steun te verwerven, om hervatting van het rechtsproces inzake de gepleegde moorden op 8 december 1982 bewust te frustreren. Volgens van Mulier staat het iedereen vrij om zijn ideeën te propageren met welk doel dan ook. Maar wanneer de president in samenspraak met media, militairen en buitenlanders bewust een desinformatie scenario op Surinaamse bodem uitvoert om het Surinaamse volk te misleiden, is hier iets ernstigs aan de hand, dat moet worden getoetst op wettigheid en strafbaarstelling. Van Mulier zegt besloten te hebben tot gerichte actie over te gaan nu de campagne van president Bouterse haar werkterrein uitgebreid heeft op Nederlandse bodem. Door het propagandaterrein te verplaatsen, beoogt Bouterse de publieke opinie en de politici in Nederland op een dwaalspoor te zetten, gebruikmakend van de koloniale mediastructuur. Bouterse heeft over de Nederlandse statusquo niets te vertellen. In Nederland is hij simpelweg een veroordeelde, die internationaal wordt opgespoord om een gevangenisstraf van 11 jaren uit te komen zitten in Nederland. Dew Baboeram, een Nederlands Trotskistisch extremist van het oude stempel (complotdenken), wordt nu door Suriname betaald om de kwestie Bouterse en de decembermoorden gepleegd in 1982 op de politieke agenda in Nederland te krijgen. Dat is geschied op 9 september a.s. langs een achterdeur, via de oppositionele partijen, SP en de Pv/d A afsplitsing DENK van twee Turks-Nederlandse ex-P v/dA parlementariers. Gelukkig heeft minister Koenders vakkundig de boot afgehouden.
Zal het Nederlandse parlement zich laten gebruiken om de berechting van de daders van de misdaden van 8 december 1982 definitief te stoppen? “Gekker kan het niet, alleen domoren van enkele oppositionele partijen SP, DENK en D66, zullen in deze valkuil stappen”, is de mening van Ludwich van Mulier. Die zegt dat een veroordeelde, en van misdaden verdachte Desi Bouterse, de Nederlandse democratie wil gebruiken om strafvervolging voor gepleegde misdaden te ontlopen. Hij vindt het erg dat slecht geinformeerde, ondeskundige Nederlandse politici van de oppositie deze in Nederland veroordeelde man geneigd zijn podium bieden in hun onnozelheid en in hun streven naar politieke aandacht voor hun partij.
De directe aanleiding voor het offensief van Ludwich van Mulier om nu in actie te komen,
is het door de nieuwssite onlangs gelanceerde bericht, dat de Nederlandse Tweede Kamer fractie DENK van de Pv/d A dissidenten, en de SP het standpunt van Bouterse verdedigen in het op 9 september gehouden Kamerdebat over Suriname.
Wat door de nieuwssite niet wordt verteld, is dat de DENK en de SP met wie Dew Baboeram afspraken heeft gemaakt om het standpunt van Bouterse te verdedigen in de Tweede Kamer commissie-vergadering, enkele oppositionele partijen zijn die niets in de melk te brokkelen hebben inzake het door minister Koenders gevoerde en te voeren buitenlandbeleid. De berichtgeving van de nieuwssite in Suriname suggereert bewust dat de Nederlandse Tweede Kamer in zijn geheel oor zou hebben voor het door Bouterse verzonnen “waarheidsvindingstraject”. Gelukkig heeft de attente minister Koenders op tijd zelf de Suriname agenda bepaald en de stoorzenders DENK, PVV, D66 en SP niet de gelegenheid gegeven om het “getuigenissenproject` van Bouterse, Linscheer, Dew Baboeram inhoudelijk te bespreken.
Tunahan Kuzu (1981) is sinds 20 september 2012 lid van de Tweede Kamer. Tot 14 november 2014 maakte hij deel uit van de PvdA-fractie, nu vormt hij een samen met Selcuk Öztürk een fractie. Tuhanan Kuzu legde van november 2012 tot februari 2013 om de schijn van belangenverstrengeling te vermijden zijn portefeuille geestelijke gezondheidszorg tijdelijk neer, nadat was gebleken dat hij had gefigureerd in een reclamespotje voor een Turks bureau dat onder meer bemiddelt bij het afsluiten van zorgverzekeringen. Dat bedrijf had ook financiële belangen in de geestelijke gezondheidszorg. Hij werd op 13 november 2014 samen met Selçuk Öztürk uit de PvdA-fractie gezet, omdat hij weigerde zich door het tekenen van een verklaring onvoorwaardelijk achter het integratiebeleid van minister Asscher te stellen. Aan het vertrek lagen ook verstoorde verhoudingen in de fractie ten grondslag. Hij richtte in februari 2015 samen met Selçuk Öztürk de politieke beweging DENK op.
Drs.Tunahan Kuzu
ANS persbureau

error: Kopiëren mag niet!