Live: Natio – W Connection (1-1) – Natio verliest penaltyserie met 1-3

W Connection wint penaltyserie van Natio met 3-1. Natio mistte drie keer een vrije schop, onder andere door aanvoerder Milano Koenders en Stefano Rijssel. Ubbergen stopte 1 keer. Vrijwel niemand buiten de organisatie was bekend met het feit dat er vrije schoppen vanaf de 11 meter stip genomen zou worden bij een gelijkspel. Het stadion was voor 90% al leeg toen de serie getrapt werd.

Volgt penaltyserie om een winnaar te bepalen
EINDE WEDSTRIJD!
90 ste minuut – Arbiter Johannes Dolaini fluit voor de laatste keer in deze wedstrijd. Natio – W Connection 1-1. Doelpunt W Connection Jerrel Britto (25ste minuut); doelpunt Natio: Norichio Nieveld (58ste minuut)
86 ste minuut – De Surinamer Dimitri Apai (ex-Transvaal) valt in bij W Connection.
85 ste minuut – Doelman Ubbergen loopt uit het strafschopgebied om een dieptepass van W Connection te onderscheppen. Daarbij raakt hij de spits en krijgt geel ervoor. W Connection mag een vrije trap nemen
84ste minuut – Aanvoerder Milano Koenders schiet vanop de 16 meter wild naast
82 ste minuut – Vrije trap Breeveld raakt zijnet Trinidadiaans doel
78ste minuut – Ubbergen voorkomt dat W Connection op 1-2 komt. De Natio-goalie redt met zijn been na slordig balverlies van Nieveld.
75 ste minuut – Natio probeert met enkele afstandschoten, maar treft geen doel. Spelers Natio lopen te lang met de bal
66ste minuut – Rijssel mist eerste kans. Uit een scrimmage schiet hij in het zijnet.
62ste minuut – Wissel bij Natio; Furgell Lie A Kwie eruit, Stefano Rijssel erin. Rijssel is de enige Surinamer in dit experiment bij Natio. Wegens een kleine blessure is hij niet gestart.
58ste minuut – GOALLLLL!!!! De ingevallen Nieveld brengt Natio op gelijke hoogte (1-1) uit een kopbal via een corner.
Stefano ‘Boeroe’ Rijssel maakt zich op om in te vallen. Publiek roept om Rijssel.
50ste minuut – Wissel bij Natio; Ryan Koolwijk eruit, Norichio Nieveld erin
48ste minuut – Weer schietkans Natio, maar naast het doel
START TWEEDE HELFT
Arbiter Dolaini fluit voor rust.
45ste minuut – Nog twee schoten van Natio in blessuretijd eerste helft op het doel van Archibald, maar deze zijn te tam om hem te verschalken.
45ste minuut – Serginho Green kopt ongelooflijk naast uit de 10de corner van Natio. Mooie kans voorbij om Natio op gelijke hoogte te brengen.
42ste minuut – Tempo wedstrijd nu heel laag. W Connection beheerst wedstrijd. Natio lijdt veel balverlies
Live
35ste minuut – Wederom mooie actie Hasselbank op links, passeert zijn verdediger, maar zijn voorzet wordt weggewerkt door de W Connection-verdediger.
32ste minuut – Natio mist kans op gelijkmaker. Vlak voor het doel kan Sneijders niet op het doel schieten
31ste minuut – W Connection mist levensgrote kans om op 0-2 te komen. Alleen tegenover doelman Ubbergen kan de spits hem niet omspelen. Ubbergen pakt hem de bal af
25ste minuut – GOALLLL! W Connection neemt een 0-1 voorsprong. Doelpunt Jerrel Britto.
24ste minuut – Tam schot van Genaro Sneijders op het doel van W Connection. Goalie Archibald heeft geen moeite.
20ste minuut – Natio neemt inmiddels zijn 7de hoekschop. Momenteel eenrichtingsverkeer richting doel W Connection
16de minuut – Hasselbank krult bal in verre hoek, maar W Connection-doelman Archibald stopt met vingertoppen
15de minuut- Actie van Hasselbank op links, voorzet wordt weggewerkt tot corner
14de minuut – Doelpunt van W Connection wordt afgekeurd wegens buitenspel door arbiter Johannes Dolaini
12de minuut – Doelman Julani Archibald stopt eerste schot van Natio
9de minuut: Een mooie voorzet van vleugelspeler Hasselbank wordt weggewerkt tot corner door W Connection.
2de minuut: Eerste kans Natio na een mooie combinatie. Hasselbank schiet echter hoog vanuit een achterzet.
Zojuist is het officieus interland tussen de nationale selectie van Suriname en de Trinidadiaanse kampioen W Connection van start gegaan in het Andre Kamperveenstadion. De wedstrijd is uitverkocht; 5.000 supporters. Dagblad Suriname brengt u live alle hoogtepunten van deze wedstrijd op de website.
Het basiselftal van Suriname: Rodney Ubbergen (doelman), Milano Koenders (aanvoerder), Nicandro Breeveld, Lorenzo Davids, Seringho Greene, Nigel Hasselbank, Ryan Koolwijk, Furgel Lie A Kwie, Ludcinio Marengo, Donovan Slijngaard en Genaro Sneijders.