Leiderschap oorzaak financieel economische crisis en niet gebrek aan kennis en draagvlak

ZEKER Leiderschap“De instelling van het Financieel Economisch Platform (FEP), kon twee jaar geleden ook zijn gedaan en dan hadden wij ons volk betere tijden kunnen bieden en minder pijnlijke maatregelen. De deskundigen en de organen, die deel uitmaken van FEP waren in het land en zijn niet geïmporteerd”. Dit zegt VHP DNA- lid Krishna Mathoera.
Regerende leiders hebben slechts een verantwoordelijkheid en dat is het beste voor hun volk en land. “Toen twee jaar geleden de prijzen van olie en goud, begonnen te kelderen had men direct maatregelen moeten treffen. Men had toen de deskundigen moeten betrekken, bezuinigingen moeten invoeren en inkomstenverhogende maatregelen moeten doorvoeren. De tering naar de nering zetten, juiste prioriteiten stellen, de samenleving correct informeren en hun voorbereiden op zuiniger omgaan met middelen. Helaas hebben de toenmalige leiders, president, vicepresident en ministers gekozen om dit na te laten en juist te kiezen voor meer uitgaven voor de Overheid. Dit getuigt van slecht leiderschap. Correct leiderschap vraagt om vooruitzien, vraagt om durf voor acties, vraagt om mobilisatie, communicatie en zelf goed voorbeeld.
‘Ik hoop dat onze leiders hieruit leren en dat FEP niet een afleidingsmanoeuvre is, maar een serieuze poging om te herstellen wat mis is gegaan. Immers het belang van Suriname en alle Surinamers is gediend met de realiteit te onderkennen en daadwerkelijk bij te dragen, zodat wij er met ons allen boven op komen. In dit kader juich ik de brede participatie van groepen in FEP toe, omdat beleid ontwikkelen betrokkenheid en grote draagvlak veronderstelt”, zegt Mathoera.

error: Kopiëren mag niet!