Woensdag 23 januari 2019

De 57-jarige Premanand Gangadien is op woensdag 23 mei tijdens werkzaamheden op zijn landbouwperceel aan de Kwattaweg verongelukt. De politie van Kwatta speelde in op een melding dat een landbouwer tijdens werkzaamheden bekneld is geraakt onder zijn mini-tractor. Bij aankomst werd het slachtoffer die moeilijk ademde aangetroffen. Hij was volgens verklaring van zijn vrouw door buurtbewoners bevrijd. Bij aankomst van het ambulance personeel bleek de landbouwer het leven te hebben gelaten. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast.

Volgens verklaring van de vrouw verrichtte haar partner dagelijks werkzaamheden achterin op het landbouwperceel. Om 12.00 uur kwam hij zoals gebruikelijk naar voren om te eten. Toen zij Premanand op 23 mei niet naar huis zag komen, besloot zij na enige tijd naar het landbouwperceel te lopen. Daar trof zij haar man bekneld onder de mini-tractor aan en riep om hulp. Buurtbewoners schoten haar toen te hulp.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam afgestaan aan de nabestaanden. De politie van Kwatta is belast met het onderzoek in deze zaak.