Vrijdag 17 mei 2019

1 Kinderdag Stichting Highway  verworden tot volksfeest 1 (4)

1 Kinderdag Stichting Highway  verworden tot volksfeest 1 (1)

1 Kinderdag Stichting Highway  verworden tot volksfeest 1 (2)

1 Kinderdag Stichting Highway  verworden tot volksfeest 1 (3)Het zevende kinderdagfeest van Stichting Highway voor Welvaart en Welzijn is een daverend succes geworden. “Dit was de beste editie sinds wij dit feest organiseren. Qua opkomst, inrichting en activiteiten hebben we dit jaar de lat heel hoog gelegd”, zegt Jitin Ramcharan, voorzitter van Stichting Highway. “Wij hadden gemikt op 1.500 kinderen, maar dat aantal was binnen 2 uren al gehaald. Daarna zijn nog honderden kinderen bij gekomen. Voor een ieder was er wat”, zegt hij. “Tot nu toe krijg ik alleen maar complimenten van overal.” Het neusje van de zalm dit jaar waren de vele prinsessen en mascotten van tekenfilmfiguren, die het geheel een ander cachet gaf. Ook het onderdeel paard- en treintje rijden waren constant bezet.

“Het was heel erg druk. Overal waren er lange rijen. Maar mijn kinderen wilden niet weg. Ze hebben flink genoten van vooral de springkussens en clowns”, zegt Juanita, die met haar kinderen en nichtjes aanwezig was. “Ik ben alle 7 jaren hier geweest. Een pluimpje voor de organisatie. Ik maak er gewoon een family day van”, zegt Nisha. “Ik sta hier in de rij, omdat ik mijn kinderen een leuke dag wil bezorgen. Dankzij de Stichting Highway”, zegt een onderwijzer.

Ramcharan zegt dat het voor het eerst zo druk was. “Met kinderen, ouders en andere belangstellenden hadden we meer dan 2.500 bezoekers op deze dag hier. Ik bedank alle sponsoren die mogelijk hebben gemaakt dat deze dag geheel gratis voor een ieder was. Ook de vrijwilligers en helpers waren onmisbaar”, zegt Ramcharan. Volgend jaar wordt dit feest zeker weer georganiseerd. “We kunnen ook niet anders. Het is een volksfeest geworden.”

Asha Gajadien-Bhagwat