Zaterdag 23 maart 2019

2Kijk naar de capaciteiten en niet  de beperkingZaterdag 8 december stond niet alleen in het teken van rouw en herdenking, maar ook van hoop en feestelijkheid. Diverse organisaties hebben op deze dag activiteiten georganiseerd voor hun doelgroep om hen een leuke dag te bezorgen. Zo ook het Surinaamse Rode Kruis, met name de welfare vrijwilligers, die jaarlijks een december brunch organiseren voor senioren burgers. Dit jaar waren Stichting In De Ruimte en de Estherstichting aan de beurt, alsook mensen met een beperking die thuis wonen. Siegmund Robles, vertegenwoordiger van het Rode Kruis, gaf aan dat de organisatie voor het eerst met een nieuw project is gestart, waarbij ook is gedacht aan de mens met een beperking. Vandaar dat zij ook twee mc’s hadden om de dag te leiden, namelijk Annemarie Sanches en Henk van Ommeren. “Er is bewust besloten om Van Ommeren als medeconferencier in te zitten, omdat we deze doelgroep willen opnemen binnen het project. We willen de mensen ook wijzen dat hoewel de persoon in een rolstoel zit, hij niet minder is dan een ander. Het zijn de capaciteiten die de persoon bezit, waarop gelet moet worden. Deze capaciteiten zijn op die dag ook goed tot uiting gekomen”, vindt de Rode Kruis-vertegenwoordiger.
Robles, die reeds langer dan 10 jaar verbonden is aan het Rode Kruis, zegt dat de decemberbrunch al heel lang wordt georganiseerd. De decemberbrunch is één van de twee grote activiteiten die georganiseerd worden door de welfare vrijwilligers. De organisatie heeft over de jaren heen niet veel verandering mogen merken. “Ten aanzien van de financiële zaken gaat het wat moeilijker en ook om de mensen te vinden om dit werk te doen met de nodige drive kan soms een uitdaging zijn. Maar het Rode Kruis heeft een heel goede naam in de samenleving, dus de mensen weten waarvoor wij staan en ondanks het moeilijk is, zijn er nog mensen wiens hart op de juiste plek zit.”
De aanwezigen werden overigens gezellig beziggehouden met zang en dans. Ook mochten zij genieten van een kleine comedy act van Ruben Silvin. Zoals elk jaar heeft het Rode Kruis de mensen een klein cadeau gegeven. De mensen zijn dus helemaal aan hun trekken gekomen, aldus de Rode Kruis-vertegenwoordiger Robles.
NK