Donderdag 21 juni 2018

2 MuntslagDe Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft een nieuwe directeur in de persoon van John Muntslag. Zijn dienstverband is per 1 juli ingegaan. “Ik zit al jaren in het systeem van de SVB en toen het sollicitatiebericht de deur uit ging, reflecteerde ik voor deze functie”, zegt Muntslag aan Dagblad Suriname. Muntslag was tot voor kort ook voorzitter van het SVB jeugdtuchtcollege en tuchtcollege van de lidbonden; ook is hij ondervoorzitter van het SVB tuchtcollege bij de senioren. “Deze functies heb ik terstond opgegeven, omdat ze niet verenigbaar zijn met die van directeur”, zegt hij.

Muntslag heeft naast de tuchtcolleges ook jarenlang gediend bij de SVB in verschillende organisatiecommissies en andere zaken als vrijwilliger of parttimer. ‘Ik heb een goed gevoel voor het directeurschap en ik ga ervoor. Het is best wel een zware job”, zegt hij. Muntslag is niet alleen belast met de uitvoering van het beleid van het SVB-bestuur, maar heeft ook de leiding van alle accommodaties van de SVB, waaronder het Emile de Lafuente Sportcomplex, het Dr. Ir. F. Essedstadion, Andre Kamperveenstadion, de Fitness gym, de sportwinkel en het Owru Culproject. “Ik heb intussen al kennisgemaakt met het personeel van het hoofdkantoor, vandaag praat ik met het personeel van het Emile de Lafuente en het Essedstadion.

Muntslag heeft intussen een managementteam in het leven geroepen, met wie hij dagelijks zal communiceren om het beleid goed uit te voeren. Dit team wordt getrokken door hem en de leden Ashok Bainath Shah en Robert Obergh.

Muntslag wordt de derde directeur bij de SVB. De eerste was Gordon van Zichem. Daarna kwam Arnold Bilkderdijk als waarnemer. Bilkerdijk was ook competitieleider. Ondertussen vecht Bilkderijk zijn ontslag aan. Hij bekijkt met juristen de mogelijkheden om een rechtszaak tegen de SVB aan te spannen, omdat volgens hem zijn ontslag onrechtmatig is.

Meer Binnenlands Nieuws