Jeffrey Vanan 6de op 100 meter Zuid-Amerikaanse kampioenschappen

De Surinaamse atleet Jeffrey Vanan is vandaag 6de geworden op de 50ste Zuid-Amerikaanse Atletiekkampioenschappen, welke momenteel gehouden worden in Paraguay. Vanan liep in de finale een tijd van 10.42 seconden. De winnaar werd de Colombiaan Armando Palomeque in een tijd van 10.11 seconden. Tweede werd de Braziliaan Bruno de Barros met een tijd van 10.22. Brons ging naar eveneens een Braziliaan, te weten Felipe Bardi in een tijd van 10.29.
In de series liep Vanan een iets betere tijd met 10.39 seconden en eindigde als tweede in de eerste heat. Ook Ifrish Alberg van Suriname liep op dit nummer. Hij eindigde in de tweede heat op de derde plaats met een tijd van 10.52 en haalde de finale op 0,02 seconden niet.
Volgens de organisatie is dit een van de sterkst bezette velden op de 100 meter na jaren op de Zuid-Amerikaanse kampioenschappen. In de vorige jaren zat je met een tijd van 10.73 al in de finale te staan, dit jaar was dat 10.52. Vanan zal ook nog op de 200 meter uitkomen.
Andere Surinaamse atleten die nog in actie moeten komen zijn Miguel van Assen (hinkstapspringen), Sunayna Wahi (100 en 200 meter) en Dornell Alanterie (hinkstapringen en verspringen).